Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

Αν η πολιτική είναι ποδόσφαιρο, τι άθλημα είναι η αυτοδιοίκηση; Δείτε τι απάντησε ο Θ. Πάγκαλος

Η σχέση ποδοσφαίρου και πολιτικής είναι παλαιά στο δημόσιο λόγο. Οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένης και της στήλης, έχουμε ακούμε για την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής (πιο συχνά) ή για την πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου (λιγότερο συχνά). Τώρα, έρχεται ο Θόδωρος (Πάγκαλος) να ανοίξει τους ορίζοντες της στήλης παρομοιάζοντας την κεντρική πολιτική σκηνή με το ποδόσφαιρο (κοινότοπο) και την αυτοδιοίκηση με το μπάσκετ: «Δεν μπορείς να παίζεις με τα πόδια μπάσκετ. Πρέπει να παραιτηθούν όσοι κατεβαίνουν στην αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά (στο βήμα fm). Καλή η σκέψη του Θόδωρου αλλά θα έπρεπε να την εφαρμόσει πρώτος στον εαυτό του: Όταν, δηλαδή, το 2010 κατέβασε τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη (σ.σ. και μην πει στη στήλη ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, γιατί , είναι σε θέση να γνωρίζει, ότι είχε ενεργότατη συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία της συζύγου) υποψήφια στο Δήμο Σαρωνικού και δεν παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου.

Σ.σ.  Ίσως, αν τότε είχε παραιτηθεί ή τουλάχιστον δε είχε ενεργή συμμετοχή,   η υποψήφια Χριστίνα να είχε πάρει κάτι παραπάνω από το 28% και να είχε «κόψει» την εκλογή του (αγαπημένου δημάρχου του Θόδωρου – άλλωστε εκτός του ότι τον κέρδισε προέρχεται και από το ΣΥΡΙΖΑ) Πέτρου Φιλίππου από τον α΄ γύρο με ποσοστό άνω του 55%.

Στη φωτο ο κ. Πάγκαλος με τη σύζυγό του Χριστίνα 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!