Χωρίς ολοήμερο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Με εξωφρενική της απόφαση, η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας «κατήργησε» από την περασμένη Παρασκευή το ολοήμερο σχολείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, το οποίο παρακολουθούσαν δεκάδες μαθητές, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Η «άστοχη», όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ ήδη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ετοιμάζει… δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Νομικός ζήτησε την παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου», ενημέρωσε τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αναστάσιο Θεοδωράκο, προκειμένου να συνδράμουν στην επαναλειτουργία του ολοήμερου σχολείου.Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθεί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και φυσικά η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε και αυτοί να παρέμβουν από την πλευρά τους.

Σημειώνεται ότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου είναι από τα πρώτα σχολεία στη χώρα, που λειτούργησε ο θεσμός του ολοήμερου και η κατάργησή με την απόσυρση του εκπαιδευτικού για να κλείσει… κάποιο κενό σε άλλο σχολείο, δείχνει την άσχημη κατάσταση στην όποια έχει περιέλθει εκπαίδευση στην πόλη μας και τη ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΕΛΜΕ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!