Πάτρα: Σκουπιδότοπος το… μέγαρο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας
Σε ανοικτή καταγγελία κατά των δημοτικών φορέων του δήμου Πάτρας για τη διαχείριση του οικοπέδου γύρω από το ακίνητο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής, προχώρησε ο Ηλίας Κωνσταντάτος, μέλος του Συντονιστικού Ώρας Πατρών.
Όπως τονίζει ο ίδιος, η αγορά και η επικείμενη ανακαίνιση του ακινήτου της Αχαϊκής Συνεταιριστικής έχει κοστίσει στη ΔΕΥΑΠ σχεδόν δυόμιση εκατομμύρια ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για τις ανάγκες της.
Το κτίριο, όμως, έχει συνδεθεί γενικά με την όχι και τόσο καλή διαχείριση της τράπεζας, προκαλώντας αρκετά συχνά προβλήματα στους δημότες της Πάτρας από την εκκαθάρισή της.
Ο κ. Κωνσταντάτος υπογραμμίζει ότι όλο αυτό το διάστημα η όλη περιοχή, όπως και του ΒΙΟΠΑ, βρίσκεται στο φάσμα της υποβάθμισης, με την αδυναμία ή την αδιαφορία του Δήμου Πατρέων, να κρατά την περιοχή, όπως και τόσες άλλες, δέσμιες της ανυπαρξίας τους.

Όπως περιγράφει, μπάζα, κατασκήνωση ατόμων, απορρίμματα λογής-λογής, με ανάλογη επιβάρυνση της περιοχής, συνιστούν ένα απογοητευτικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία μείγμα, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους διερχόμενους που έχουν την χείριστη εικόνα της πόλης με την πρώτη τους ή με την τελευταία τους επαφή, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για την οικονομική ζωή της πόλης.
Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει ότι παρά την ανάδειξη των φωτογραφιών με τα μπάζα και τα σκουπίδια, έχει κάνει πρόταση ο χώρος να υπολογισθεί προς εξυπηρέτηση του σχεδίου εξεύρεσης αιθουσών διδασκαλίας.


Προτεινόμενα άρθρα
22.05.2026 | 11:33
22.05.2026 | 10:46
22.05.2026 | 09:57






