Καταγγελία στην aftodioikisi.gr: Έτσι έχασα το Κοινωνικό Μέρισμα ενώ το έπαιρνα -Κατάφωρη αδικία

Παρακάτω θα διαβάστε μια καταγγελία αναγνώστη της aftodioikisi.gr που ζητάει απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο καθώς μέχρι πέρυσι λάμβανε το κοινωνικό μέρισμα αλλά φέτος βγήκε ξαφνικά… «εκτός» λόγω «εκκρεμότητας στην εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης». Ο ίδιος διαθέτει όλα τα δικαιολογητικά για να το λάβει! (υ.γ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του site)

«Ονομάζομαι Π.Μ. Οι γονείς μου είναι 84 ετών (ο πατέρας μου) και 71 ετών (η μητέρα μου) με ποσοστό αναπηρίας 85% λόγω τυφλότητας και κινητικής αναπηρίας (νευρολογική νόσος), αντίστοιχα. Αν και πέρυσι είχαν λάβει το κοινωνικό μέρισμα, φέτος δεν το δικαιούνται λόγω του ότι εκκρεμεί η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2017. Αναφορικά, είχαμε υποβάλει την φορολογική δήλωση από τα μέσα Μαΐου και καταθέσαμε τις αποφάσεις των ΚΕΠΑ για το ποσοστό της αναπηρίας στην ΔΟΥ Αγίων Ανάργυρων από τις 04/06/2018. Σε επικοινωνία μου με το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας του κοινωνικού μερίσματος (2132168380), μου είπαν ότι αφού δεν έχει γίνει η εκκαθάριση της δήλωσης μέχρι τις 30/10/2018 δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα, παρόλο που πληρούν όλα τα κριτήρια (εισόδημα, ΑμΕα, το είχαν λάβει το 2017, είναι ηλικιωμένοι, μένουν μόνοι τους). Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση και την οργή μου για αυτήν την κατάφωρη αδικία και θα ήθελα την βοήθεια σας, ώστε να αναδειχτεί το θέμα μήπως και βρεθεί μια λύση!»

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, AFTODIOIKISI.GR, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΔΗΛΩΣΗ, ΗΔΙΚΑ, ΑΙΤΗΣΗ, ΛΗΨΗ, ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!