Γλυκά Νερά: Ανήλικοι καταστρέφουν παιδική χαρά-Σε κίνδυνο τα μικρά παιδιά (φωτο)

Με μια επιστολή γεμάτη αγανάκτηση, αναγνώστρια του aftodioikisi.gr καταγγέλλει απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν απο πέρσι το καλοκαίρι του 2018 στην πλατεία “Ελληνίδας Μάνας” στην οδό Κερκύρας και Σαλώνων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της «Κάθε βράδυ μαζεύονται άτομα ανήλικα ηλικίας απο 12 χρονών εως 17-18 χρόνων και κάνουν βανδαλισμούς. Έχουν καταστρέψει και σπάσει εντελώς την τσουλήθρα αλλά και τα παιχνίδια της παιδικής χαράς με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που πάνε να παίξουν που πλέον όμως δεν πλησιάζουν. Επίσης στα παιχνίδια της παιδικής χαράς τα συγκεκριμένα άτομα φτύνουν, ουρούν, σπάνε μπουκάλια με αποτέλεσμα ο χώρος εκεί να είναι γεμάτος με σπασμένα γυαλιά , να βρωμάει ούρα και είναι γεμάτος από χαρτιά, κουτάκια αναψυκτικών και μουχλιασμένα τρόφιμα.

Επίσης έχουν σπάσει τα παγκάκια (απεικονίζονται στην φωτογραφία) όπου φυσικά οι άκρες των σπασμένων ξύλων είναι αιχμηρές και επικίνδυνες για όποιον πλησιάζει και πάει να κάτσει.» .

Επίσης συνεχίζοντας λέει χαρακτηριστικά πως «πολλές φορές οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου έχουν βρει σύριγγες και κουταλάκια που σημαίνει ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών». 

Σύμφωνα με την καταγγελία η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί αρκετές φορές αλλά δεν φτάνει έγκαιρα ενώ τα ίδια παράπονα έχουν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Επίσης όπως αναφέρει η γυναίκα που προχώρησε στην καταγγελία, «έχει τραυματιστεί παιδί και έχει πάει στο νοσοκομείο για ράμματα λόγω των σπασμένων μαρμάρων που υπάρχουν εκεί. Η μάνα αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά έναντι του Δήμου.»

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Με αυτή την επιστολή απευθύνομαι στον οποιονδήποτε αρμόδιο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί απο πέρσι το καλοκαίρι του 2018 στην πλατεία “Ελληνίδας Μάνας” στην οδό Κερκύρας και Σαλώνων αλλά και φέτος που πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει δραματικά. Κάθε βράδυ μαζεύονται άτομα ανήλικα ηλικίας απο 12 χρονών εως 17-18 χρόνων και κάνουν βανδαλισμούς. Έχουν καταστρέψει και σπάσει εντελώς την τσουλήθρα αλλά και τα παιχνίδια της παιδικής χαράς με αποτέλεσμα να αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που πάνε να παίξουν που πλέον όμως δεν πλησιάζουν. Επίσης στα παιχνίδια της παιδικής χαράς τα συγκεκριμένα άτομα φτύνουν, ουρούν, σπάνε μπουκάλια με αποτέλεσμα ο χώρος εκεί να είναι γεμάτος με σπασμένα γυαλιά , να βρωμάει ούρα και είναι γεμάτος από χαρτιά, κουτάκια αναψυκτικών και μουχλιασμένα τρόφιμα.

Επίσης έχουν σπάσει τα παγκάκια (απεικονίζονται στην φωτογραφία) όπου φυσικά οι άκρες των σπασμένων ξύλων είναι αιχμηρές και επικίνδυνες για όποιον πλησιάζει και πάει να κάτσει.

Σχετικά με το “πρώην¨ συντριβάνι όπως βλέπετε απο τις φωτογραφίες έχει καταντήσει μικρογραφία χωματερής. Μέσα όπως βλέπετε έχουν ρίξει ότι μπορείτε να φανταστείτε (μπουκάλια, πλαστικά κύπελα, πέτρες, πλαστικά ποτήρια, σακουλάκια-συσκευασίες τροφίμων και επίσης έχουν ουρήσει καθότι η πλατεία δεν διαθέτει τουαλέτα για να κάνουν την ανάγκη τους !!!)

Ο περίγυρος του σιντριβανιού όπως βλέπετε που είναι με μάρμαρο τον έχουν σπάσει και τα σπασμένα μάρμαρα τα χρησιμοποιούν για να σπάνε τις λάμπες απο τις κολώνες της πλατείας αλλά και επίσης να σπάνε τους κυβόλιθους του δαπέδου όπως επίσης σας στέλνω στις φωτογραφίες. Τους κυβόλιθους τους χρησιμοποιούν για να σπάνε τα παγκάκια και τα παιχνίδια της παιδικής χαράς αλλά και για να σπάνε και τους υπόλοιπου κυβόλιθους.

Στην παιδική χαρά υπάρχουν διάφορα “σχέδια” ζωγραφισμένα και μηνύματα άσεμνου περιεχομένου.

Επίσης πολλές φορές οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου έχουν βρει σύριγγες και κουταλάκια που σημαίνει ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Έχω στην διαθεσή μου βίντεο όπου βάζουν φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ.

Έχουμε καλέσει την αστυνομία επανειλημμένως η οποία αργεί πάρα πολύ να έρθει και όταν έρχεται έχουν φύγει οπότε δεν βλέπει τίποτα απο όλα όσα σας περιέγραψα ή δεν έρχεται καθόλου.

Να αναφέρω ακόμα ότι έχει τραυματιστεί παιδί και έχει πάει στο νοσοκομείο για ράμματα λόγω των σπασμένων μαρμάρων που υπάρχουν εκεί. Η μάνα αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά έναντι του Δήμου.

Σας γράφω εκ μέρους αρκετών κατοίκων της περιοχής και αυτή η επιστολή δεν αποτελεί προσωπική μου διαμαρτυρία μόνο. Αναφέρω στο σώμα του email τα ονόματα των κατοίκων που προσυπογράφουν την παρούσα.

Σε καθημερινή βάση λοιπόν καταπατούνται οι ώρες κοινής ησυχίας, η ηρεμία μας, η σωματική μας ακεραιότητα , η προσωπική μας περιουσία , η ασφάλειά μας, η δημόσια περιουσία, δημόσια υγεία και ότι άλλο συνεπάγεται όταν γίνονται τέτοιες ακρότητες σε καθημερινή βάση.

Παρακαλώ πολύ όπως μου απαντήσετε άμεσα στην επιστολή που σας αποστέλλω , να μου αναφερθούν αναλυτικά όλες οι ενέργειες που πρόκειται να γίνουν σε σχέση με τα παραπάνω που σας γράφω.

 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΗΛΙΚΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, ΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ, ΧΑΡΑ, ΜΙΚΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!