Δ.Αθηναίων για σκουπίδια στο Γκύζη: Ήταν κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής

Πριν λίγες ημέρες, αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφίες που αναδείκνυαν το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή του Γκύζη. Η  aftodioikisi.gr δημοσίευσε το συγκεκριμένο θέμα και επικοινώνησε με τον δήμο Αθηναίων με σκοπό να μάθει με ποιόν τρόπο σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην περιοχή αλλά και γιατί δημιουργήθηκε. Ο δήμος Αθηναίων στην απάντηση του επισήμανε πως από την στιγμή που είναι άδειοι οι κάδοι η αποκομιδή των απορριμμάτων  έχει γίνει σωστά ενώ για την ύπαρξη ογκωδών αντικειμένων εκτός των κάδων αναφέρει  ότι  τα τηλεφωνικά αιτήματα για ραντεβού, που αφορούν απόθεση ογκωδών αντικειμένων στο Δήμο Αθηναίων είναι ελάχιστα σε σχέση με τον τεράστιο όγκο των αντικειμένων, γεγονός που σημαίνει ότι η απόθεση τους είναι καθ’ολοκλήρου αυθαίρετη και πραγματοποιείται παρά τη συνεχή ενημέρωση που έχουν οι δημότες.  Επίσης ως αίτιο για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο Γκύζη ο Δήμος της Αθήνας δεν παρέλειψε να αναφέρει το γεγονός ότι η χωματερή στη Φυλή ήταν κλειστή  για σχεδόν 15 μέρες λόγω τεχνικού προβλήματος, γεγονός που δημιούργησε τεράστια δυσλειτουργία σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Αθηναίων:

«Στις φωτογραφίες λοιπόν που αφορούν το Δήμο της Αθήνας, παρατηρούμε την ύπαρξη ογκωδών αντικειμένων εκτός των κάδων , ενώ τους κάδους τους βλέπουμε άδειους, γεγονός που σημαίνει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων  έχει γίνει σωστά. Διαβάζοντας  τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα το άρθρο 8 παρ.1,γ διαπιστώνουμε ότι στις υποχρεώσεις υπευθύνων ογκωδών αντικειμένων ορίζεται το εξής : « …Να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα ή σε κοινόχρηστους χώρους από πριν αλλά μόνον σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δήμου, όπως αυτές ανακοινώθηκαν αρμοδίως στον ενδιαφερόμενο με σχετική έγγραφη ή τηλεφωνική ειδοποίηση για την ημέρα ,την ώρα και τον τόπο που πρέπει να εναποθέτουν προσωρινά τα προς αποκομιδή αντικείμενα. Τα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται σε σημείο ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται κάθε φορά πρόστιμο και η παράβαση αυτή συνιστά άνευ αδείας κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, για την οποία εφαρμόζονται όσα προβλέπονται από τον κανονισμό κοινοχρήστων χώρων….».

Με βάση τα ανωτέρω θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  τα τηλεφωνικά αιτήματα για ραντεβού, που αφορούν απόθεση ογκωδών αντικειμένων στο Δήμο Αθηναίων είναι ελάχιστα σε σχέση με τον τεράστιο όγκο των αντικειμένων, γεγονός που σημαίνει ότι η απόθεση τους είναι καθ’ολοκλήρου αυθαίρετη και πραγματοποιείται παρά τη συνεχή ενημέρωση που έχουν οι δημότες.

Εν συνεχεία, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η χωματερή στη Φυλή ήταν κλειστή  για σχεδόν 15 μέρες λόγω τεχνικού προβλήματος, γεγονός που δημιούργησε τεράστια δυσλειτουργία σε όλους τους Δήμους της Αττικής .Προτεραιότητα της Διεύθυνσης Καθαριότητας  του Δήμου Αθηναίων, ήταν να μην υπάρξει συσσώρευση απορριμμάτων στους κάδους για πολλές μέρες γεγονός που θα απειλούσε τη δημόσια υγεία. Κατόπιν υπεράνθρωπων προσπαθειών των εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας και παρά το ότι  η Αθήνα είναι ο μεγαλύτερος Δήμος και μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων, επιτεύχθηκε και το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες του αναγνώστη, οι οποίες απεικονίζουν άδειους κάδους.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.»

-Ο-

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Γ. Μπρούλιας

 

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, DEPT-Α, ΓΚΥΖΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!