Στους δρόμους οι μαθητές – Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η διαδήλωση στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη και το παρών δίνουν μαθητές των ΕΠΑΛ Αθήνας και Πειραιά.

Ήδη από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά είναι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στο σημερινό συλλαλητήριο το οποίο είχαν προαναγγείλει ημέρες νωρίτερα σε σχετική ανακοίνωσή τους.
Όπως σημειώνουν οι μαθητές: «Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν: «Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» και καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη».
Παράλληλα, ζητούν να μη γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες. Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων».

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!