Σχολεία: Τι θα καταργηθεί στις σχολικές αίθουσες - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
1
Ιούλιος
Back

Σχολεία: Τι θα καταργηθεί στις σχολικές αίθουσες

Στοίχημα αποτελεί για το Υπ. Παιδείας η προσπάθεια να καταργηθούν οι παραδοσιακοί μαυροπίνακες που εδώ και χρόνια «κοσμούν» τις αίθουσες στα σχολεία.

Σκοπός είναι να αντικατασταθούν από διαδραστικούς πίνακες και πίνακες αφής. Το έργο έχει δρομολογηθεί, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στα «Νέα» περιλαμβάνει περίπου 36.000 διαδραστικά συστήματα που έχουν προβλεφθεί για να καλύψουν όλα τα τμήματα της πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού και όλων των γυμνασίων και λυκείων της χώρας.

Το χρονοδιάγραμμα αποστολής τους στα σχολεία δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη από τους αρμόδιους φορείς του υπ. Παιδείας.

Βέβαια, ο κλασικός μαυροπίνακας αποτελεί ήδη εδώ και χρόνια «μουσειακό είδος» στα περισσότερα σχολεία της χώρας, όπου χρησιμοποιούνται λευκοί πίνακες με μαρκαδόρο.

Όπως αναφέρουν πηγές στην εφημερίδα με την ένταξη των διαδραστικών πινάκων στη διδασκαλία του συνόλου των γνωστικών αντικειμένων αναμένεται να αλλάξει συνολικά η διδακτική προσέγγιση, δίνοντας ευκαιρίες για περισσότερη έρευνα αξιοποίηση πηγών, projects.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!