Σαμποτάζ ΟΛΜΕ στην ηλεκτρονική ψηφοφορία -Απόσυρση υποψηφίων

Απόφαση των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ/δασκάλων, νηπιαγωγών και ΟΛΜΕ/καθηγητών) να «μποϊκοτάρουν» τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου (ημέρα Σάββατο, για πρώτη φορά σε ημέρα αργίας) για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους στα (κεντρικά και περιφερειακά) Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Διαφωνούν με την απόφαση της υπουργού Παιδείας να γίνουν οι εν λόγω εκλογές όχι με τη φυσική παρουσία των εκλεκτόρων στο παραβάν, αλλά με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις:

«Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορωνοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων».

Και προσθέτουν:

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, δεν υπάρχει εγγύηση για τη μυστικότητα της ψήφου και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί. Εχέφρονες και υποψιασμένοι είμαστε, και δε θα αφήσουμε το Υπουργείο, την κυβέρνηση και το κράτος να βάλει χέρι στα σωματεία μας, να ελέγχει, να χειραγωγεί και να καθορίζει αποτελέσματα μέσα από την ηλεκτρονική κλειδαρότρυπα.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΛΜΕ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!