ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: Η λειτουργία φροντιστηρίων για παιδιά Δημοτικού απαγορεύεται

Τη νομιμοποίηση των φροντιστηριακών μαθημάτων και σε παιδιά Δημοτικού “μεθοδεύουν”, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Δείτε τι λέει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της:

Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Φροντιστών (ΟΕΦΕ) με την πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) τέθηκε μεταξύ άλλων στη συζήτηση η νομιμοποίηση των φροντιστηριακών μαθημάτων σε παιδιά Δημοτικού.

Συζητήθηκε, συγκεκριμένα, η νομιμοποίηση των Κέντρων Μελέτης, που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η ολοένα και αυξανόμενη εμφάνισή τους σε όλη τη χώρα.

Το Κλαδικό Συνδικάτο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αττικής «Βύρωνας» έχει απευθύνει από το 2017 (με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) ερωτήσεις προς το υπουργείο Παιδείας που αφορούν στο καθεστώς λειτουργίας των Κέντρων Μελέτης και δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει νόμου (628/77, αρ. 56) η λειτουργία φροντιστηρίων για παιδιά Δημοτικού απαγορεύεται. Τα λεγόμενα Κέντρα Μελέτης είναι δομές που λειτουργούν τις μεσημεριανές ώρες και στόχος είναι να καλύψουν το διάβασμα για την επόμενη μέρα του σχολείου. Εκτός από τα μικρά ιδιωτικά κέντρα, τομείς μελέτης εντάσσονται στα περισσότερα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε κέντρα ξένων γλωσσών.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!