«Μπέρδεμα» με το 8:15 στα σχολεία -Ξεκαθαρίζει τη θέση του το υπουργείο Παιδείας

Σύγχυση επικρατεί μεταξύ μαθητών και γονέων σχετικά με την ώρα προσέλευσης στα σχολεία τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, με τον αγιασμό.

Το υπ. Παιδείας επιμένει ότι η ώρα προσέλευσης πρέπει να είναι στις 08:15 προκειμένου να τηρηθεί και να ακολουθηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί: Να γίνει ενημέρωση των παιδιών για τα μέτρα υγιεινής κατά του κορωνοϊού, τις μάσκες κλπ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας θα περιλαμβάνει:

Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.

Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

Ωστόσο, κάθε σχολείο έχει ενημερώσει για διαφορετική ώρα προσέλευσης των μαθητών: Σχολείο στην Αθήνα έχει ενημερώσει π.χ. μαθητές στις τάξεις του Δημοτικού να βρίσκονται στις 10:30 εκεί, ενώ Γυμνάσιο στον Πειραιά κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν στις 11:45.

Παρά ταύτα σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις 8:15 και να παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέρχονται με προστατευτικές μάσκες, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Επίσης πρέπει να έχουν μαζί τους και τις σχολικές τσάντες τους για να τους διανεμηθούν τα βιβλία.

Τέλος οι γονείς δεν θα μπουν στα σχολεία, αλλά θα αφήνουν στην είσοδο τα παιδιά τους, τα οποία θα παραλάβουν σε καθορισμένη ώρα, για την οποία έχουν ενημερωθεί μέσω ανακοινώσεων από τους διευθυντές των σχολείων.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ, ΕΝΑΡΞΗ, 8:15


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]