Μοριοδοτούμενο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Ημερομηνίες, δεδομένα και προϋποθέσεις

 • Απο Μάκης Χολέβας
 • 24 Μαΐου 2020 - 08:45
 • Comments Off
Tο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διεξάγει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση».

Πρόκειται για αναγνωρισμένο και Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα για αδιόριστους, αναπληρωτές και υπηρετούντες εκπαιδευτικούς, καθώς ικανοποιεί όλα τα προαπαιτούμενα της σχετικής νομοθεσίας.

Η περίοδος εγγραφών λήγει στις 15 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης του Προγράμματος μοριοδοτούνται ως εξής (δείτε κι εδώ):

 • Οι υποψήφιοι για διορισμό με το σύστημα του ΑΣΕΠ, (νόμος 4589/2019, σελ. 186, 188 και 189) ως ΜΟΝΙΜΟΙ εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, μοριοδοτούνται με 2 μονάδες.
 • Οι υποψήφιοι για διορισμό ως ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, με το σύστημα του ΑΣΕΠ, (νόμος
  4589/2019) μοριοδοτούνται με 2 μονάδες.
 • Υποψήφιοι για θέσεις στελεχών εκπαίδευσης: Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό που αξιολογούνται
  για θέση στελεχών εκπαίδευσης, μοριοδοτούνται με 0,5 μονάδες (νόμος 4547/2018, σελ. 8395 και 8398).
 • Υποψήφιοι για προσλήψεις σε θέσεις εκπαιδευτικών των κατηγοριών TE και ΔΕ της Γενικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής και
  Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) μοριοδοτούνται με δέκα (10) μόρια (σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ 1088/2-4-2019).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται και σε  πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ & ΤΕΙ) της ημεδαπής και της αλλοδαπής, φοιτητές ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής και της αλλοδαπής, εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι).
Το πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της εξ αποστάσεως μορφής προγραμμάτων εξειδίκευσης και Διά Βίου μάθησης, καθώς προσφέρεται με τη μορφή της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κατά την οποία οι επιμορφούμενοι παρακολουθούν με ευέλικτο τρόπο προσαρμοσμένο στις προσωπικές τους ανάγκες και προτεραιότητες, το υλικό του προγράμματος, έχοντας ταυτόχρονα δυνατότητα πρόσβασης σε καθοδήγηση αναφορικά με την μελέτη και αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού καθώς και για κάθε σχετική ερώτηση, απορία ή πρόβλημα.

Οι ειδικοί μαθησιακοί στόχοι του Προγράμματος αφορούν τις παρακάτω γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες των εκπαιδευτικών, ότι δηλαδή:

• Να γνωρίσουν, και να είναι ικανοί να εφαρμόσουν στην τάξη τους μία σειρά από σύγχρονες καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις
• Να αντιληφθούν την αλλαγή που έχει συντελεστεί στην εξέλιξη της παιδαγωγικής σκέψης στις μέρες μας.
• Να εφαρμόσουν στην τάξη τους εκπαιδευτικές πρακτικές αποτελεσματικής διδασκαλίας.
• Να εμπλουτίσουν τη καθημερινή παιδαγωγική πρακτική τους με εργαλεία που θα κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και πιο προσιτή στα παιδιά.
• Να υιοθετήσουν τρόπους ενεργητικής ακρόασης των παιδιών στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.
• Να καλλιεργήσουν δεξιότητες διαχείρισης του σχολικού περιβάλλοντος προς όφελος της παιδαγωγικής διαδικασίας.
• Να εξοικειωθούν, έννοιες όπως ο αναστοχασμός και η ανοιχτότητα στο πλαίσιο της παιδαγωγικής σκέψης
• Οι καθημερινές δυσκολίες και προκλήσεις στο σχολείο, να γίνουν αφορμή για άνθιση, ανάπτυξή και ανάδειξη του προσώπου των ίδιων των εκπαιδευτικών, και των παιδιών της τάξης τους.
• Να βελτιώνουν καθημερινά την αυτογνωσία τους, και να είναι ικανοί να απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Διαβάστε αναλυτικότερα:

Η χρονική διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος αντιστοιχεί σε 420 ώρες φόρτου εργασίας ή ένα ακαδημαϊκό έτος. Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος: Ιούνιος 2020 – Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος: Μάρτιος 2021. Πληροφορίες για τη διάρκεια και το κόστος παρακολούθησης κ.α εδώ 

Ο ενημερωτικός οδηγός του προγράμματος εδώ.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Η αίτηση συμμετοχής εδώ.

Πληροφορίες για τη διάρκεια και το κόστος παρακολούθησης κ.α εδώ 

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΜΟΡΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, PROTEINOMENA, ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!