Μητσοτάκης -Πρόγραμμα ΝΔ για Παιδεία: Ιδιωτικά Πανεπιστήμια -Κατάργηση ασύλου

  • Απο stergios
  • 24 Νοεμβρίου 2018 - 14:20
  • Comments Off

Κεντρικό όχημα για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά και «μηχανή» που θα κινήσει την οικονομία χαρακτήρισε την εκπαίδευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας πως εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση η Ν.Δ. θα επιτρέψει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Παιδεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι ο «κοινωνικός ανελκυστήρας» που θα επιτρέψει στα παιδιά, ιδίως των φτωχότερων οικογενειών, να αποκτούν ίσες ευκαιρίες και εφόδια στη ζωή τους.

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και μεθόδους που αξιοποιούν την τεχνολογία. Όπως είπε, «δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές εκπαιδευτικές πηγές, ενώ οι μαθητές θα ασκούνται στην κριτική σκέψη, στη συνεργασία και στις ψηφιακές δεξιότητες».

Ανακοίνωσε παράλληλα πως κάθε περιφερειακή ενότητα θα έχει το δικό της δημόσιο Πρότυπο Σχολείο για τα παιδιά που ξεχωρίζουν από κάθε ελληνικό χωριό ή γειτονιά, ενώ σε αντιπροσωπευτικές περιοχές θα ιδρύονται Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια με τη συμμετοχή εργοδοτών και εργαζομένων κάθε περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι «το άρθρο 16 θα αλλάξει και επιτέλους θα δημιουργηθούν και στη χώρα μας μη κρατικά πανεπιστήμια». Σημείωσε ακόμη πως «τα δημόσια πανεπιστήμια θα αποκτήσουν στην πράξη την αυτονομία τους και θα αξιολογούνται βάσει μετρήσιμων αποτελεσμάτων». «Θέλουν δεν θέλουν οι οπαδοί του χθες, η Ελλάδα θα γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης» διαμήνυσε.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε ότι πρόκειται για ένα «στοίχημα» που «πρέπει να το κερδίσουμε έχοντας τους εκπαιδευτικούς συμμάχους». Όπως παρατήρησε, ο καλός εκπαιδευτικός δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από την αξιολόγηση, αντίθετα, είναι ο μόνος τρόπος να αναγνωριστεί η προσπάθειά του εντός και εκτός τάξης.

Για τα θέματα ασφάλειας επανέλαβε ότι «το άσυλο στη βία και στην παρανομία, δεν θα αλλάξει, θα καταργηθεί» ώστε «να κυκλοφορήσουν και πάλι ελεύθερα οι ιδέες και η γνώση». «Τα Πανεπιστήμια θα αποδοθούν και πάλι σε αυτούς στους οποίους ανήκουν: στους φοιτητές και στους καθηγητές τους» ανέφερε συγκεκριμένα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΝΔ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!