Μετά τα δημοτικά, προς άνοιγμα παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και κατασκηνώσεις

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν πιθανότατα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τα ΚΔΑΠ, όπως άφησε να εννοηθεί κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας «tα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου. Επί του θέματος αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις (κρατικές και ιδιωτικές)», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις δομές για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους. Όπως είπε κατά τη διάρκεια σημερινής ειδικής συνεδρίασης της Υποεπιτροπής της Βουλής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα ΚΔΗΦ για ΑμεΑ και τα ΚΔΑΠμεΑ ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία, τα μέτρα προστασίας των συνοδών κ.ά., τα οποία θα καθοριστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα αυτό έγινε γιατί  «η αποστέρησή των ΑΜΕΑ -έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα- από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο προσωρινός ενδεχομένως εγκλεισμός τους επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία».

«Σύνθημα» για άνοιγμα δημοτικών από Τσιόδρα, Ζαχαράκη

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου στην ουσία προεξόφλησε κατά την ενημέρωση της περασμένης Τρίτης ο, επονομαζόμενος και «γκουρού» της κυβέρνησης, εκπρόσωπος του υπουργείου  Σωτήρης Τσιόδρας και επαναβεβαίωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με το σχολικό περιβάλλον, με κανόνες υγιεινής και δεν πρέπει να καλλιεργείται ο φόβος».

Να σημειωθεί ότι, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής λοιμωξιολόγων που ο κ. Τσιόδρας προεξόφλησε ότι θα είναι θετική, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ, ΚΔΑΠ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]