Κρήτη: Εννέα έργα σχολικής στέγης εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ – Δείτε τους νομούς

Εννέα έργα σχολικής στέγης (Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), συνολικού προϋπολογισμού 24,6 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

  • Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοκκίνη-Χάνι) στη θέση Κοψάς της Ανώπολης του δήμου Χερσονήσου, προϋπολογισμού 8.293.664,50 ευρώ.
  • Ανέγερση του 10ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Δήμου Ηρακλείου, επί της οδού Μελιδωνίου, προϋπολογισμού 521.654,25 ευρώ.
  • Στατική Ενίσχυση και Αναβάθμιση Yποδομών Γυμνασίου-Λυκείου Μελεσών του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, προϋπολογισμού 2.100.000,00 ευρώ.
  • Αναβάθμιση Υποδομών Σχολικής Μονάδας Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά, προϋπολογισμού 1.910.000,00 ευρώ.
  • Ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου του δήμου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 3.030.000,00 ευρώ.
  • Αποκατάσταση-διαρρύθμιση του 1ου Λυκείου Ηρακλείου «Καπετανάκειο», προσθήκη κατ’ επεκταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του δήμου Ηρακλείου, προϋπολογισμού 3.546.630,00 ευρώ.
  • Στατική ενίσχυση και αναβάθμιση υποδομών Νηπιαγωγείου Πύργου του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, προϋπολογισμού 430.000,00 ευρώ.
  • Ανέγερση 7ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας, προϋπολογισμού 720.000,00 ευρώ.
  • Ανέγερση νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου του δήμου Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 4.043.232,51 ευρώ.

Στην υπογραφή των σχετικών αποφάσεων, παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αρχανών Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Βλαχάκης, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Γεωργαλής, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ατσιπόπουλου του δήμου Ρεθύμνου, Αλέξανδρος Παπαλεξάκης, στις περιοχές των οποίων θα εκτελεστούν τα σχολικά έργα, καθώς επίσης και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, αφού ευχαρίστησε τους δημάρχους για τη συνεργασία, απηύθυνε έκκληση να προετοιμαστούν μελέτες, ανεξάρτητα εάν υπάρχει ή όχι χρηματοδότηση στο περιφερειακό πρόγραμμα, καθώς υπάρχουν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη συνεργασία και την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προκειμένου να ενταχθούν τα σχολικά έργα στο «ΕΠ Κρήτη 2014-2020», τονίζοντας τη σπουδαιότητά τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΣΠΑ, ΚΡΗΤΗ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΡΓΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!