Κλείσιμο σχολείων διαβλέπουν οι ειδικοί

Πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, οι ειδικοί «φώναζαν» είτε για περισσότερα μέτρα, είτε για να μην επιστρέψουν καθόλου οι μαθητές στα θρανία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε σήμερα ότι δεν προβλέπεται κλείσιμο σχολείων, αλλά θα κλείνει μια τάξη μεμονωμένα αν χρειαστεί. Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα, και αν ένα παιδί δεν είναι θετικό και δεν πάει στο σχολείο θα παίρνει απουσίες.

Ωστόσο, οι ειδικοί συγκλίνουν στην άποψη ότι το ερώτημα «αν θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία» είναι δύσκολο να απαντηθεί, γιατί όταν θα εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα σχολείο, οι γονείς θα φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης:

«Με 30.000 ή 50.000 παιδιά που θα μολυνθούν είναι δύσκολη απάντηση αν τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, δεν είναι αυτό που λέει το υπουργείο το 50+1 (αναστολή του τμήματος ενός σχολείου όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 των μαθητών) για να κλείσει το σχολείο, το θέμα είναι το ψυχολογικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους γονείς και στα ίδια τα παιδιά όταν θα παρουσιαστεί το πρώτο ή το δεύτερο ή το τρίτο κρούσμα μέσα στην τάξη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι γονείς αντανακλαστικά δε θα αφήσουν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο οπότε πρακτικά δε θα λειτουργήσει η τάξη. Αυτή είναι η λογική».

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1:

«Κάποια σχολεία θα κλείσουν και θα κλείσουν όχι μόνο λόγω της διασποράς, αλλά επειδή αρκετοί γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο μετά από κρούσματα στην τάξη. Και δεν μπορείς να πεις τίποτα στους γονείς που φοβούνται».

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]