Κέρκυρα: Άνοιγμα δημοτικών σχολείων με άλυτα προβλήματα καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Τα προβλήματα για τους μαθητές στα δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας εν όψει της σχολικής χρονιάς θα είναι πολλά καθώς «ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι ίσως ο πιο καταστροφικός μήνας των μνημονιακών χρόνων με κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα» σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο μήνυμα του προς τους δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Όπως υποστηρίζει η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Μαλαχά, οι επισκευαστικές ανάγκες δεν έχουν καλυφθεί τα τελευταία χρόνια και συσσωρεύονται με αποτέλεσμα οι διευθυντές να είναι σήμερα αναγκασμένοι να ζητούν κυρίως επισκευές στα επείγοντα θέματα, όπως τις στέγες που στάζουν, αφήνοντας τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα.

Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κενά, υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στους 80 δασκάλους, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στις εκτιμήσεις της κα Μαλαχά οι άδειες ασθένειας και εγκυμοσύνης, καθώς οι αιτήσεις γίνονται μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Ανάλογα κενά αναμένεται να υπάρξουν και στους νηπιαγωγούς και στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ, ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!