Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

Γαβρόγλου: Επανέρχεται ο Επιτάφιος του Περικλή στη διδασκαλία

Την επαναφορά της διδασκαλίας του Επιταφίου του Περικλέους στα Λύκεια από τη νέα σχολική χρονιά 2017 – 2018, ανακοίνωσε νωρίτερα στη Βουλή, ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μετά την κατάργησή του από τον προκάτοχό του, Νίκο Φίλη και τη θύελλα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει.

Ο Υπουργός Παιδείας αναφερόμενος αναφερόμενος στις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, σημείωσε ότι οι προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν είναι καταληκτικές, καθώς θα περάσουν πρώτα από διαδικασία διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς.

Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στην «καταδίκη μαθητών του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου σε «κοινωνική εργασία», λόγω της συμμετοχής τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!