Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Καταγγελία για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει άμεσα και επίσημα την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την ελληνική κοινωνία σχετικά με την καταγγελία για επίθεση χάκερς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ενημερωτικής-εκπαιδευτικής ιστοσελίδας alfavita.gr, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για επίθεση χάκερς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (sch.gr), κατά τη διάρκεια που πραγματοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως υπεκλάπησαν προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών (όνομα χρήστη, κωδικοί πρόσβασης, οδός κατοικίας, τηλέφωνο, καθώς και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες), ενώ σημειώνεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου.

“Από την πρώτη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε λειτουργία το σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη της τεχνικής ενδυνάμωσης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και των άλλων τεχνολογικών φορέων του Δημοσίου, ώστε το σύνολο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να διεξάγεται από το υπουργείο Παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικών συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε να απαντηθεί κατά προτεραιότητα η ερώτηση που κατατέθηκε από τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και την αναπλ. τομεάρχη Μερόπη Τζούφη με θέμα: «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να υλοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικής εταιρίας-Κίνδυνοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων;».

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να ενημερώσει άμεσα και επίσημα την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την ελληνική κοινωνία. Η επίθεση των χάκερς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αποτελεί γεγονός; Αν ναι, ποια μέτρα έχουν ληφθεί από πλευράς του για την αντιμετώπιση της; Αν αντλήθηκαν προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών ήδη από τις αρχές Απριλίου, γιατί επιλέχθηκε να αποσιωπηθεί η επίθεση και τα προβλήματα στην ασφάλεια του Δικτύου;»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑΚΕΡΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΥΠΟΚΛΟΠΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]