επικίνδυνο-το-άνοιγμα-των-σχολείων-χω-993246
ΠΑΙΔΕΙΑ | 31.08.2022 | 18:30

Επικίνδυνο το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα

«Το κυβερνητικό αφήγημα περί συνύπαρξης με την πανδημία είναι επικίνδυνο και ανεύθυνο, ειδικά στην περίπτωση των σχολείων» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας «Στο Κόκκινο». Υπογράμμισε επίσης πως «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας επενδύουν στο αφήγημα της κανονικότητας και του τέλους της πανδημίας, παρότι, μόνον την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καταγράφηκαν περισσότερα από 50.000 κρούσματα και 200 θάνατοι».

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις χωρίς κανένα μέτρο και δίχως διαγνωστικό έλεγχο. Όπως ανέφερε, «οι μικρές αίθουσες παραμένουν, οι ελλείψεις σε σχολικές καθαρίστριες μεγαλώνουν, ενώ κρίσιμο ζήτημα παραμένει η μετακίνηση των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία».

Ασκώντας κριτική στην απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο, αναρωτήθηκε: «τι θα γίνει με τα παιδιά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα; Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, όπου οι συνθήκες επιβάλλουν πιο σύνθετους χειρισμούς και εξειδικευμένα πρωτόκολλα;».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως, πέρα από τα κυβερνητικά ευχολόγια και τις επικοινωνιακές κορώνες, η επέκταση του ωραρίου απαιτεί πολλαπλάσιο προσωπικό και αυξημένες δαπάνες. Σημείωσε μάλιστα πως οι Δήμοι και η ΚΕΔΕ εύλογα ζητούν περισσότερα κονδύλια για να ανταποκριθούν, τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε περικοπές για τις για σχολικές καθαρίστριες.