Ενισχύουν τα Μεταπτυχιακά τους Προγράμματα τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αιγαίου & Θεσσαλίας (ΦΕΚ)

Δύο «νέα» Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών αποφάσισε να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Και τα δύο αφορούν στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης το ένα με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές» και το άλλο «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές-Βιωματικές και Ενσώματες-Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις» .

Σκοπός των συγκεκριμένων προγραμμάτων σπουδών είναι η προαγωγή Επιστημών της Αγωγής μέσω της βαθύτερης έρευνας σε εξειδικευμένα και προωθημένα γνωστικά πεδία και η ανάδειξη νέων ερευνητών και επιστημόνων σε ειδικότητες αυτών των Επιστημών.

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι επιμέρους ερευνητικά πεδία που ανήκουν στον χώρο των Επιστημών της Αγωγής, με εμβάθυνση που αφορά εφαρμογές της ψυχολογίας στην εκπαίδευση με τη μελέτη βασισμένων στο παιχνίδι, την τέχνη και το σώμα ποιοτικών μεθοδολογιών/μεθόδων έρευνας και εναλλακτικών-πολυτροπικών-βιωματικών ψυχολογικών και ψυχοπαιδαγωγικών προσεγγίσεων των διαδικασιών μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα αλλά και τις κατηγορίες Πτυχιούχων που γίνονται δεκτοί στο σχετικό ΦΕΚ.

Την επανίδρυση δύο νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών αποφάσισε και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το ένα έρχεται να ενισχύσει την Μονοτμηματική Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου με τίτλο «Σπουδές Στα Μαθηματικά». Και το δεύτερο το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, με τον τίτλο «Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία».

Δείτε εδώ το ΦΕΚ με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες που αφορούν στην ενίσχυση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως για παράδειγμα τη γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων ή εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας κάθε τίτλου.

Τέλος, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε την Ίδρυση ενός νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Φυτιατρική και Περιβάλλον».

Ο αριθμός εισακτέων στο ΠΜΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ορίζεται κατά ελάχιστο όριο στους τρεις και κατά ανώτατο όριο στους δώδεκα μεταπτυχιακούς φοιτητές. Δείτε λεπτομέρειες στο σχετικό ΦΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΕΚ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!