Έντονη ανησυχία γονέων στην Παιανία με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ακριβή πληροφόρηση και τεστ κορωνοϊού στο σύνολο της δομής μεταναστών ζητά η Ένωση Γονέων Παιανίας με επιστολή της προς τον ΕΟΔΥ, το Δήμο Παιανίας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε συνέχεια πληροφοριών που λαμβάνουμε από τους Συλλόγους  Γονέων και Κηδεμόνων  των σχολικών μονάδων του Δήμου Παιανίας  αλλά και από γονείς ενημερωθήκαμε  ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID – 19 σε άτομα που φιλοξενούνται σε  δομή προσφύγων στην Παιανία τα οποία διαγνωστήκαν στα μέσα της εβδομάδας.  Όπως γνωρίζετε στις δομές φιλοξενίας προσφύγων  διαμένουν και παιδιά όλων των ηλικιών  τα οποία εντάσσονται στα σχολεία του εκάστοτε Δήμου που βρίσκεται η δομή και εν προκειμένω του Δήμου μας.

Μετά από  σημερινή συνάντησή μας με εκπροσώπους  των  Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και γονείς  και εξαιτίας ελλιπούς και συγκεχυμένης πληροφόρησης όλων εκφράστηκε έντονη ανησυχία και  ανασφάλεια για την εξέλιξη ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Στο πλαίσιο  ορθής ενημέρωσης του συνόλου της  σχολικής κοινότητας (Συλλόγων,  Γονέων κ.α.)  παρακαλούμε να  μας πληροφορήσετε με τα ακριβή δεδομένα σε σχέση με το θέμα καθώς και για τις ενέργειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες μετά την διάγνωση των κρουσμάτων.

Επιπρόσθετα λαμβάνοντας υπόψη την σημαντικότητα που έχει η έγκαιρη διάγνωση αλλά και η  ιχνηλασία στη  πρόληψη της μετάδοσης του ιού παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου με την χρήση test του συνόλου των φιλοξενουμένων της  δομής καθώς και  σε μέτρα καραντίνας εφόσον απαιτούνται.

Παρακαλούμε  για τις άμεσες ενέργειες σας άμεσα και την ενημέρωσή μας καθώς και όλων των απαιτούμενων για την πρόληψη και ασφάλειας των μαθητών μας.

                                   Με εκτίμηση

το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παιανίας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!