Ειδική αγωγή: 4.500 προσλήψεις έως τα τέλη του έτους -Στενή συνεργασία με ΑΣΕΠ

  • Απο stergios
  • 10 Αυγούστου 2019 - 19:22
  • Comments Off

Να έχουν ολοκληρωθεί 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή έως τα τέλη του έτους επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ, όπως αναφέρει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Οι διαδικασίες επιταχύνονται, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο ελλείψεις δεν θα υπάρχουν στις αρχές της σχολικής χρονιάς, αφού τα κενά θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η υφυπουργός αναφέρεται και στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, τονίζοντας πως «αυτό που καταργήθηκε είναι η στρέβλωσή του, η κατάχρησή του, η μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας και παραβατικότητας». Διαβεβαιώνει ότι «στην ουσία αποκαθίσταται το άσυλο στην πραγματική του έννοια, καθώς θα συντονιστούν όλες οι προσπάθειες για να προστατευθεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία».

Για το έργο της κυβέρνησης ευρύτερα τονίζει: «Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το να λειτουργεί, δηλαδή, μια κυβέρνηση χωρίς να χάνει χρόνο, αλλά να κερδίζει τη μάχη της κοινής λογικής».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΣΕΠ, ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!