Χανιά: Αντιδράσεις για την παρουσίαση του αμερικανικού προγράμματος FLEX στα σχολεία

Την προγραμματισμένη από το Δήμο Χανίων, σήμερα παρουσίαση του -αποκλειστικά χρηματοδοτούμενου από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ- προγράμματος FLEX -«FutureLeadersEXchange» – στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης Χανίων, καταγγέλλουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χανίων, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Χανίων και άλλοι φορείς.

Απευθύνεται κάλεσμα «στα σωματεία εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να δώσουν μαζικά το «παρών» τη Δευτέρα, στις 20.00, στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, ώστε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους να ποτίσουν με δηλητήριο τη νέα γενιά».

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει τα εξής:

«Το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, ώστε να γίνουν μετέπειτα πρεσβευτές των «αμερικάνικων αξιών» στη χώρα μας.

Η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα της ΝΔ, φαίνεται ότι έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση του State Department για την Ελλάδα και την προτροπή οι κυβερνήσεις τους να επιχειρήσουν και «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνουν τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστήσει και το «τοπικό κράτος», που με συνέχεια και συνέπεια υπηρετεί τόσα χρόνια στον τόπο μας τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Ήταν ο κος Βάμβουκας, ως τότε δήμαρχος Χανίων, που τον Φλεβάρη του 2018 επισκέφτηκε ως προσκεκλημένος την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να λάβει ιδιαίτερα μαθήματα στην εφαρμογή της προπαγάνδας τους στην περιοχή μας. Είναι επί δημαρχίας του κου Σημαντηράκη που προγραμματίζεται αυτή η εκδήλωση προπαγάνδας και ξεπλύματος της αμερικανικής πολεμικής μηχανής.

Αλλά η συναίνεσή τους να λάβουν μέρος 14άχρονα και 15άχρονα παιδιά σε οργανωμένη προπαγάνδα της αμερικανικής πρεσβείας της Ελλάδας, και να αποτελεί ο Δήμος Χανίων τον μόνο δήμο πανελλαδικά που έχει συνδιοργανώσει τέτοια εκδήλωση, αποδεικνύει πέραν της πλήρης ηθικής και πολιτικής κατάπτωσής τους, την πλήρη υποταγή τους στον αμερικανικό παράγοντα.

Οι κίνδυνοι για τη περιοχή μας είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα «κράτη ανάσχεσης» μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Έχει στοχοποιηθεί και προκαλεί ανατριχίλα η προειδοποίηση Πούτιν πως η Ρωσία θα πλήξει αμερικανικές βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειάς της. Η περιοχή μας βρίσκεται κυριολεκτικά στο μάτι ενός κυκλώνα που είναι θέμα χρόνου το πότε θα ξεσπάσει.

Ο λαός μας όμως είναι περήφανος, έχει βαθιά αντιμπεριαλιστική παράδοση και θα τραβήξει μπροστά, στο δρόμο του αγώνα, σε σύγκρουση με τους μηχανισμούς της χειραγώγησης της νεολαίας.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να δώσουν μαζικά το «παρών» τη Δευτέρα, στις 20.00, στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, ώστε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους να ποτίσουν με δηλητήριο τη νέα γενιά».

Εξάλλου και η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Χανίων σε ανακοίνωσή της «καλεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (Υψηλαντών και Μυλωνογιάννη) μαζί με τους γονείς, τα εργατικά συνδικάτα να ακυρώσουμε στην πράξη το πρόγραμμα FLEX που θέλουν να περάσουν και στα Χανιά η Αμερικάνικη πρεσβεία με τους συνεργάτες της, τον Δήμο Χανίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων μαζί με τη Β/θμια και Α/θμια Εκπαίδευση Ν. Χανίων».

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΧΑΝΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, FLEX


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!