Υπ. Οικονομικών: Απαιτεί πλεόνασμα 229 εκατ. ευρώ το 2022 από τους ΟΤΑ

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείου Οικονομικών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης οικονομικού έτους 2022, στο οποίο περιέχονται οδηγίες για τους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο και ειδικότερα στη σελίδα 26 το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 77 και 78 του ν.4172/2013, προωθεί την έκδοση εύο κοινών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση των προϋπολογισμών Δήμων και Περιφερειών.

Τα σχέδια των ενοποιημένων προυπολογισμών των Δήμων, των Περιφερειών και των
εποπτευόμενων νομικών προσώπων των ΟΤΑ καθώς και ο συγκεντρωτικός ενοποιημένος προϋπολογισμός των ΟΤΑ
πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι 1.9.2021 στις ΔΠΓΚ.

Επισημαίνεται ότι στους ανωτέρω πίνακεε, πέραν της στήλης στην οποία αποτυπώνονται συνολικά οι εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων δωδεκαμήνου τρέχοντος οικονομικού έτους (2021), συμπεριλαμβάνονται αντίστοιχες στήλες εκτιμήσεων τόσο των στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των εξόδων.

Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα  των ΟΤΑ σύμφωνα με την εγκύκλιο προκύπτει από τη διαφορά των εσόδων – εξόδων (ταμειακό ισοζύγιο), χωρίς τα χωρίς τα έσοδα και τα έξοδα από χρηματοικονομικές συναλλαγές και τη μεταβολή απλήρωτων υποχρεώσεων προς φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης.

Ειδικότερα στον Πίνακα VΙΙ της Εγκυκλίου προσδιορίζεται το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το 2022 του ενοποιημένου προϋπολογισμού των ΟΤΑ, το αποτέλεσμα του οποίου είναι πλεονασματικό κατά 229 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]