σγουρός-για-πατούλη-έβαλε-σε-γύψο-το-1158090
ΟΤΑ | 30.03.2023 | 10:53

Σγουρός για Πατούλη: Έβαλε σε «γύψο» το περ. συμβούλιο για να κάνει απευθείας αναθέσεις

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δριμεία επίθεση στις συνεχείς παρανομίες και την αντιθεσμική στάση του Γιώργου Πατούλη αλλά και στην αδράνεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση για το θέμα εξαπέλυσε ο Γιάννης Σγουρός.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, άλλοτε Περιφερειάρχης Αττικής και νέου υποψήφιος διεκδικητής της κατηγόρησε την απερχόμενη περιεφερειακή αρχή υπό τον Πατούλη για «συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου» της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Σγουρός επισημαίνει με νόημα ότι ο Πατούλης «περιφρονώντας το νόμο και την κοινή λογική, επιμένει να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι σε κανονική συνεδρίαση δια ζώσης, όπως προβλέπεται, αλλά με τηλεδιάσκεψη, με πρόφαση τα μέτρα κατά της πανδημίας».

Μάλιστα, ο κ. Σγουρός τονίζει πως η πρακτική του Πατούλη ήταν η καλύτερη πρόφαση «για να κάνει τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε, χωρίς να τηρεί καμία διαδικασία, αλλά και για να μπορεί να συνεδριάζουν».

Τέλος, η ανοχή -ή μήπως συγκάλυψη- της κυβέρνησης στην περίπτωση Πατούλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού:

Για μια ακόμη φορά, όλες οι δημοκρατικές παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποχωρήσαμε από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Αιτία η συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία του κορυφαίου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κύριος Πατούλης περιφρονώντας το νόμο και την κοινή λογική, επιμένει να συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο όχι σε κανονική συνεδρίαση δια ζώσης, όπως προβλέπεται, αλλά με τηλεδιάσκεψη, με πρόφαση τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Στις 26 Μαρτίου, βγήκε η τελευταία Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει μέτρα μόνο σε υγειονομικές δομές. Παρόλα αυτά ο κύριος Πατούλης, αρνείται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις κανονικές διαδικασίες.

Τον προειδοποιήσαμε ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνουν μόνοι τους, χωρίς νόμιμη συνεδρίαση, είναι παράνομες. Εξακολουθεί να συνεδριάζει μόνος του. Φαίνεται πως ο φόβος να ξεφτιλιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επειδή δεν θα μπορεί να έχει πλειοψηφία δια ζώσης η παράταξη του μαζί με τους χρυσαυγίτες, για να περάσουν τα θέματα, είναι τόσο μεγάλος, που δεν μπορεί να τον ξεπεράσει.   Προτιμά να παρανομεί και να εκθέτει την Περιφέρεια με τις αντιδημοκρατικές του διαδικασίες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ίσως το μοναδικό  συλλογικό σώμα στη χώρα που συνεδριάζει ακόμα με τα έκτακτα μέτρα του κορωνοϊού που έχουν από προχθές και τυπικά λήξει. Και ο κύριος Πατούλης είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας που επιμένει να τα επικαλείται αυτά τα μέτρα και να τα αποζητά.

Αυτό εξηγείται. Τα έκτακτα αυτά μέτρα της πανδημίας, ήταν για αυτόν η καλύτερη πρόφαση για να κάνει τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε, χωρίς να τηρεί καμία διαδικασία, αλλά και για να μπορεί να συνεδριάζουν τα όργανα της Περιφέρειας χωρίς στην ουσία να συνεδριάζουν, χωρίς να γίνετε διάλογος και δημοκρατικός έλεγχος των πεπραγμένων του.

Η ουσία παραμένει. Και το διάλογο φοβάται, και παρανομεί.

Και επειδή από την παρούσα Κυβέρνηση δεν περιμένουμε να ιδρώσει το αυτί κανενός αρμόδιου Υπουργού της για τις συνεχιζόμενες και πολλές παρανομίες του κυρίου Πατούλη, ρωτάμε:

Κανένας Εισαγγελέας δεν υπάρχει να ευαισθητοποιηθεί για το όργιο κακοδιαχείρισης και παρανομίας που γίνεται στην Περιφέρεια Αττικής από τον κύριο Πατούλη;

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.