Τζιτζικώστας: H «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση

Με τετραμελή αντιπροσωπεία βουλευτών και μελών της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, έπειτα από αίτημα της Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας Γιάννης Ζιώγας, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Ρέβας, καθώς και το μέλος της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Γιώργος Χαβατζάς.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία βουλευτών και εκπροσώπων του ΚΚΕ για την επίσκεψη και την ενημέρωση. «Η παράταξή σας είναι άξια συγχαρητηρίων για τη σοβαρή της στάση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μακριά από στείρες αντιπολιτευτικές τακτικές, αλλά με σταθερές θέσεις, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια της διοίκησης για βελτιστοποίηση του παραγόμενου έργου στην ΠΚΜ», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος εξέφρασε τη βούλησή του για αναβάθμιση αυτής της συνεργασίας.

Την ατζέντα της συζήτησης απασχόλησαν το επίκαιρο ζήτημα των πρόσφατων αρχαιολογικών ανακαλύψεων της Βυζαντινής Μέσης Οδού στο εργοτάξιο του Μετρό στη Βενιζέλου και το θέμα της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας.  Οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ανέπτυξαν στον Περιφερειάρχη διεξοδικά τις θέσεις τους σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα. Ειδικότερα, για το θέμα του Μετρό, πρότειναν τη σύσταση μεικτής επιτροπής αρχαιολόγων και τεχνικών για τη διερεύνηση τρόπων παραμονής των αρχαιοτήτων στο σημείο ανεύρεσής τους ή, εναλλακτικά, της επανατοποθέτησής τους στο σημείο μετά το πέρας των εργασιών του Μετρό. Σχετικά με το θέμα της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη θέση της για άρση της πεζοδρόμησης μέχρι την κατάθεση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, υποστηρίζοντας την άποψη του να γίνει διάνοιξη της οδού με μία λωρίδα ήπιας κυκλοφορίας και έλεγχο της στάθμευσης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΚΚΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!