Τύπος Ηπείρου: «ΚΟΛΠΟ» για να σώσει τον Περιφερειάρχη -Από τον Μιχελάκη της Αποκεντρωμένης… (φωτο)

*Του Κώστα Δ. Καλτσή στον Τύπο της Ηπείρου

Σε νέο ατόπημα, που ερμηνεύεται και ως βαρύτατη παράβαση καθήκοντος, οδηγήθηκε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειος Μιχελάκης, στην προσπάθειά του να καλύψει ολοφάνερες παρανομίες του περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξ. Καχριμάνη, σε ό,τι αφορά το πλήθος των παρανόμων απευθείας αναθέσεων  υποθέσεων στην εκ Μηλιάς Μετσόβου δικηγόρο Αθηνών κ.Γεωργία Τατάγια.

Σε προηγούμενα φύλλα παρουσιάσαμε τις «επιδόσεις» του κ.Καχριμάνη, της ευνοϊκής έως σκανδαλώδους τακτικής προς τη δικηγόρο , όταν μάλιστα η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δικηγόρο με μόνιμη έμμισθη σχέση εργασίας. Ομως κ.Καχριμάνης- παρά τη διαφωνία των κκ.Ζάψα και Κωτσαντή- προτιμά να αναθέτει δικαστικές και όχι μόνο υποθέσεις στην κ.Τατάγια, η οποία έφτασε στο σημείο να στέλνει (και ως υβριστικά) άκρως διασκεδαστικά εξώδικα επί παντός επιστητού, για ο,τιδήποτε αφορά τον Περιφερειάρχη, αλλά και να ερμηνεύει την κριτική προς εκείνον και τις Αρχές ως …αμφισβήτηση του Συντάγματος και του Πολιτεύματος!!!

Για να στοιχειοθετήσει δε την εξωφρενική άποψή της και να τη στηρίξει το ΚΚΕ (που της γύρισε την πλάτη…), επικαλείται την κομμουνιστική της ιδεολογία (έτσι λέει) και τις … αντιστασιακές περγαμηνές τις οποίες απέκτησε ως μαθήτρια, όταν (όπως διατείνεται) … λογομάχησε με καθηγητή (της;)- διορισμένο από τη δικτατορία ως αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ!!!

Και αυτό αρκεί για να θεωρηθεί μεγίστη αγωνίστρια της Δημοκρατίας, ιδιότητα που της επιτρέπει να παριστάνει το θεματοφύλακα του Πολιτεύματός μας- είναι και ο καύσωνας που επιδεινώνει την κατάσταση γενικώς…

Υπάρχει όμως κι άλλο θέμα, πολύ σοβαρό μάλιστα, που πρέπει να απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με ποιά αρμοδιότητα η κ.Τατάγια με επιστολές και εξώδικα απαντά για διάφορα ζητήματα (εκτός από τα προσωπικά της) ως να είναι η Περιφερειακή Αρχή;

Την εξουσιοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο; Είναι … εκπρόσωπος Τύπου της Περιφέρειας ή μήπως εκπρόσωπός της γενικώς για ό,τι χρειαστεί, υποκαθιστώντας τον Περιφερειάρχη και όλα τα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας;

Ας το ξεκαθαρίσει επιτέλους ο κ.Καχριμάνης.

Εν πάση περιπτώσει, για αυτές τις αναθέσεις η εκδότρια της εφημερίδας κ.Ελένη Καραπάνου- Λίγκα κατέθεσε αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 27 Απριλίου, ζητώντας να ελεγχθεί πειθαρχικά ο Περιφερειάρχης για παράβαση καθήκοντος και να διαβιβαστεί η υπόθεση στην Εισαγγελική Αρχή.

Ο κ.Μιχελάκης όμως άφησε να περάσει άπρακτη η δίμηνη προθεσμία εντός της οποίας όφειλε να απαντήσει, τουλάχιστον ότι υπάρχουν ή όχι παρανομίες, ακόμη και …παρατυπίες όπως αρέσκεται να βαφτίζει κάποιες εξ αυτών η κ.Τατάγια, θέτοντας σε δεινή δοκιμασία τη νομική επιστήμη και τη λογική.

Έτσι δια της ένοχης σιωπής η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που εκ του νόμου είναι ταγμένη να ελέγχει την νομιμότητα αποφάσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρεί να αποφύγει την τιμωρία του κ.Καχριμάνη.

Διότι δεν είναι μόνο που παρανομεί με τις αναθέσεις αφού η Περιφέρεια έχει δικηγόρο, αλλά διαπράττει και τούτο:

* Αποφασίζει για αναθέσεις στη δικηγόρο με την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, αλλά την πληρώνει μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου!

Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν υπάρχουν ή τουλάχιστον δε βρήκαμε εμείς όσο κι αν ψάξαμε αποφάσεις του Ταμείου για τις αντίστοιχες υποθέσεις!

Να διευκρινίσουμε ότι το συγκεκριμένο Ταμείο έχει δικό του διοικητικό συμβούλιο (πρόεδρος ο κ.Καχριμάνης) και όσα όργανα επιβάλλονται ώστε να αποφασίζει, χωρίς να συνδέεται με την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Όλα αυτά ο Συντονιστής κ.Μιχελάκης με τους συνεργάτες του σίγουρα τα διαπίστωσε, αλλά προκειμένου να αποδώσει ευθύνες στον Περιφερειάρχη με ο,τιδήποτε σήμαινε αυτό και τις ποινικές ευθύνες που αναπόφευκτα θα ακολουθούσαν, προτίμησε να «θάψει» την αναφορά μαζί και την αξιοπιστία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μιά πράξη που θα οδηγήσει κι αυτόν μαζί με τον κ.Καχριμάνη στη Δικαιοσύνη- αν βεβαίως κάποιος άνθρωπός της θελήσει να αποδώσει το Δίκαιο.

Πάντως για το θέμα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου, κατέθεσε στοιχειοθετημένη αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Επιτροπή Διαφάνειας, ο Μετσοβίτης κ.Θεόδωρος Δασούλας και αναμένεται η εξέλιξη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ.Μιχελάκης με τις οικογενειακές του επιχειρήσεις είχε αποτελέσει θέμα αδιάψευστου πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Προφανώς θύμωσε και βγάζει τα απωθημένα του με την σιωπηρή απόρριψη της καθ όλα βάσιμης αναφοράς, που αν την εξέταζε θα έπρεπε να κινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά του Περιφερειάρχη- κι αυτό ήθελε να αποφύγει.

Πρόκειται για τακτική που ακολουθεί συχνά ο … «Κύριος Αποκεντρωμένος» ή άλλως πως ο … «Συντονιστής των οικογενειακών επιχειρήσεων», που ήταν και ο τίτλος του ρεπορτάζ του «Τύπου Ηπείρου».

Τα ίδια έχει κάνει σε αναφορές και προσφυγές που αφορούσαν τι σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, απευθείας αναθέσεις, τη Νιάρχου και πολλά άλλα.

Δείτε λοιπόν την αναφορά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]