Τι ψάχνουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές τους ενδιαφέρουν

Το ελληνικό υπέδαφος και οι σπάνιες γαίες που υπάρχουν σε αυτό έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των Κινέζων. Τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή το σχετικό διεθνές συνέδριο που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας, αντιπροσωπεία από τη χώρα που θεωρείται ο απόλυτος άρχοντας στον τομέα βρέθηκε στην Ελλάδα και ήδη υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

Πρόκειται για 17 πολύτιμα ορυκτά, που είναι συνδεδεμένα με τη βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας. Οι περισσότερες συγκεντρώσεις εμφανίζονται στην υποθαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Ενδείξεις για αποθέματα σπανίων γαιών εμφανίζονται και στις περιοχές της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης, της Χίου, αλλά και του Κιλκίς. Ακόμη, στο παραθαλάσσιο και υποθαλάσσιο περιβάλλον του Στρυμονικού Κόλπου, στους βωξίτες της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και στην κόκκινη λάσπη από τη μεταλλουργία αλουμινίου.

Αυτές οι σπάνιες γαίες χρησιμοποιούνται στα λέιζερ, τα κινητά τηλέφωνα και τις οθόνες υγρών κρυστάλλων, μεταξύ άλλων. Ακόμη, οι μπαταρίες υβριδικών αυτοκινήτων, τα φωτοβολταϊκά, οι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης αλλά και οι τουρμπίνες ανεμογεννητριών στηρίζονται στις σπάνιες γαίες, που χρησιμοποιούνται και στην αμυντική βιομηχανικά για οπλικά συστήματα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΧΙΟΣ, ΕΡΕΥΝΕΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΡΟΔΟΠΗ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΘΡΑΚΗ, ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ, ΥΠΕΔΑΦΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]