Θόδωρος Καρυπίδης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας των, υπερκοστολογημένων, απευθείας αναθέσεων του Πατούλη

Θόδωρος Καρυπίδης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας των, υπερκοστολογημένων, απευθείας αναθέσεων του Πατούλη

Θόδωρος Καρυπίδης: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας των, υπερκοστολογημένων, απευθείας αναθέσεων του Πατούλη

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στην επικαιρότητα ένα όνομα επιχειρηματία που «έπαιξε» για αρνητικούς και πάλι λόγους, το 2016, 2017. Πρόκειται για τον Θόδωρο Καρυπίδη, πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, ο οποίος το 2016 είχε γίνει γνωστός γιατί οδήγησε σε πτώχευση την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης, που αγόρασε το 2014 σε συνεργασία με την Carrefour Μαρινόπουλος, μετονομάζοντάς τα σε Καρυπίδης.

Με αυτό τον τρόπο έβαλε «λουκέτο» σε 131 καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο έστειλε στην ανεργία περίπου 1.400 εργαζομένους αλλά τους άφησε και απλήρωτους! Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2017, 42χρονη εργαζόμενη στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», πρώην Αρβανιτίδη, στα Γιαννιτσά, η οποία παρέμεινε απλήρωτη για 15 μήνες έβαλε τέλος στη ζωή της.

«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά, ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κάνεις εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τυπος κυκλοφορεί ελεύθερος, » επενδύει» αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;», έγραφε τότε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Υπ. Εργασίας:  Οι αθλιότητες της «Καρυπίδης Α.Β.Ε.Ε.» συνεχίζονται

Ήταν ο ίδιος που μερικούς μήνες πριν είχε καταγγείλει «αθλιότητες» της επιχείρησης,  λόγω της «χθεσινής εκβιαστικής κίνησης σε S/M στη Θεσσαλονίκη όπου οι υπεύθυνοι της εταιρείας συγκέντρωσαν τους εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν 10 μήνες και με την απειλή της δήθεν πτώχευσης της εταιρείας (ποιος θα τολμήσει να αποδεχτεί πτωχευτική διαδικασία άραγε;), απαίτησαν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι αποδέχονται μείωση κατά 50% των χρωστούμενων από την εταιρεία δεδουλευμένων (δηλαδή να τους υπεξαιρέσουν 5 μήνες δουλειάς) και επίσης να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση που φτάνει στο 40% των αποδοχών τους».

2+ (προσπάθεια για άλλες) 2 απευθείας αναθέσεις από τον Πατούλη

Τώρα, ο κ. Καρυπίδης εμφανίζεται στο προσκήνιο μέσω του «συνήθη ύποπτου» περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος, όπως είχε γράψει από τον Ιανουάριο η aftodioikisi.gr, προχώρησε σε δύο υπερκοστολογημένες απευθείας αναθέσεις εταιρειών συμφερόντων του:

Παράλληλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζόμενων στην περιφέρεια, από τον κ. Πατούλη έγινε προσπάθεια «ανάθεσης» στον όμιλο Καρυπίδη προμήθειας άλλων 500.000 μασκών στην πιο ακριβή τιμή, που ακυρώθηκε όταν βγήκε στη φόρα ο «φωτογραφικός» όρος, αν και είχε ληφθεί σχετική απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και προμήθεια με ανάθεση «ιατρικών στολών πολλαπλών χρήσεων», που δεν ευδοκίμησε, γιατί δεν τις έκανε αποδεκτές η αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, PROTEINOMENA, ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]