θεσσαλία-12-ασθενοφόρα-εκαβ-μέσω-εσπα-γ-263026
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 22.03.2013 | 13:36

Θεσσαλία: 12 ασθενοφόρα ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ για τα Κέντρα Υγείας

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δώδεκα νέα ασθενοφόρα προμηθεύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα με την ένταξη της πράξης αυτής στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας επιτυγχάνεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων για δώδεκα (12) Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προτάσεων που υποβλήθηκαν στον τελευταίο κύκλο συγκριτικής αξιολόγησης στην Πρόσκληση που αφορά έργα «Υγείας» από την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» το έργο με τίτλο «Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με ασθενοφόρα – Α’ Φάση», προϋπολογισμού 720.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην προμήθεια δώδεκα (12) ασθενοφόρων οχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για εννέα (9) οχήματα τύπου van με κίνηση 4×2 και τρία (3) οχήματα τύπου van με κίνηση 4×4, πλήρως εξοπλισμένα και σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τα νέα ασθενοφόρα πρόκειται να διατεθούν στα Κέντρα Υγείας Μουζακίου, Πύλης, Ζαγοράς, Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Παλαμά, Καλαμπάκας, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Η Αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς τους πολίτες. Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή».

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.