Θεσσαλία: 12 ασθενοφόρα ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ για τα Κέντρα Υγείας

Δώδεκα νέα ασθενοφόρα προμηθεύεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα με την ένταξη της πράξης αυτής στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας επιτυγχάνεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων για δώδεκα (12) Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προτάσεων που υποβλήθηκαν στον τελευταίο κύκλο συγκριτικής αξιολόγησης στην Πρόσκληση που αφορά έργα «Υγείας» από την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» το έργο με τίτλο «Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με ασθενοφόρα – Α’ Φάση», προϋπολογισμού 720.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην προμήθεια δώδεκα (12) ασθενοφόρων οχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για εννέα (9) οχήματα τύπου van με κίνηση 4×2 και τρία (3) οχήματα τύπου van με κίνηση 4×4, πλήρως εξοπλισμένα και σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τα νέα ασθενοφόρα πρόκειται να διατεθούν στα Κέντρα Υγείας Μουζακίου, Πύλης, Ζαγοράς, Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Παλαμά, Καλαμπάκας, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Η Αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς τους πολίτες. Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΚΑΒ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!