στους-δρόμους-τα-τρακτέρ-της-ηλείας-τη-234370
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 17.01.2014 | 21:29

Στους δρόμους τα τρακτέρ της Ηλείας τη Δευτέρα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αγώνα διαρκείας ξεκινούν οι αγρότες της Ηλείας, που βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα, για να βροντοφωνάξουν κατά των μέτρων που οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό και για να αντισταθούν στη σκληρή λιτότητα που πλήττει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η προσέλευση των αγροτών στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο αγροτικός σύλλογος Αμαλιάδας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ήταν μαζική.

Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν η εφαρμογή του νέου μέτρου, που αναγκάζει τους αγρότες να τηρούν πλέον βιβλία εσόδων- εξόδων, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της

χθεσινής συγκέντρωσης, αναδείχθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία είναι δυσβάσταχτα.

Αγανάκτηση

Γι’ αυτό άλλωστε και οι αγρότες που βρέθηκαν χθες στο Εργατικό Κέντρο ξεχείλιζαν από οργή και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σκληρά μέτρα, που έχουν δημιουργήσει ασφυξία τόσο στον αγροτικό κλάδο όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και επαγγελματίες, που βρέθηκαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη, ένωσαν τη φωνή τους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και κάλεσαν ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα που ξεκινά. Έναν αγώνα, ο οποίος, όπως είπαν, πρέπει να φθάσει μέχρι το τέλος, δίνοντας διέξοδο στους πολίτες.

Αφανίζεται ο κλάδος

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ανέδειξε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ νομού Ηλείας, Χρήστος Γιαννόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για αφανισμό του κλάδου, ενώ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Αντωνάτος, εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με την τήρηση των βιβλίων εσόδων- εξόδων, καλώντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να δώσουν μάχη, για να μπορέσουν να επιβιώσουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Τα προβλήματα ανέδειξε και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων, Κώστας Θεοδωρόπουλος, ενώ τοποθετήσεις έκαναν και άλλοι παριστάμενοι, καθώς, επίσης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άγγελος Κολόσακας.

Η απόφαση που ελήφθη ήταν τη Δευτέρα το πρωί να αρχίσουν να συγκεντρώνονται τα τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Μαραθιάς, ενώ την Τρίτη στις 11 το πρωί οι αγρότες θα μεταβούν με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους στον Πύργο, για να αποκλείσουν τη ΔΟΥ, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων.

Πηγή: patrisnews.com

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.