Στους 50.000 οι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα – Πόσοι βρίσκονται στα νησιά

Στους περίπου 50.000 εκτιμά τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε όλη τη χώρα ο πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός. «Είναι μία καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, ο κ. Αυγερινός καθησύχασε για το ενδεχόμενο εκδήλωσης επιδημιών, τονίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης εν τη γενέσει οποιουδήποτε τέτοιου φαινομένου. «Εχουμε την ικανότητα, έχουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, έχουμε όλα τα μέσα, έγκαιρα να προλάβουμε αυτές τις πιθανές πανδημίες ή εξάρσεις κάποιων τοπικών μεταδοτικών νόσων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, στην ίδια εκπομπή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου υπολόγισε σε περίπου 32.000 τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, επικαλούμενη τα επίσημα δεδομένα που έχει η διυπουργική επιτροπή που διαχειρίζεται το προσφυγικό.

Η εικόνα στα νησιά

Στους 5.245 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία βρίσκεται στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, στη Λέσβο, ο αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 3.550, καθώς μόνο σήμερα το πρωί πιστοποιήθηκαν 542.

Στη Χίο, βρίσκονται 1.422 άτομα, εκ των οποίων σήμερα και χθες καταγράφηκαν 389.

Στη Σάμο αντίθετα, το τελευταίο 24ωρο δεν έχουν υπάρξει νέες αφίξεις, ενώ στο νησί βρίσκονται 273 άτομα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΗΣΙΑ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!