Στο «σκαμνί» Ψωμιάδης, Τσαμασλής για την οδό Θεσ/νίκης – Ωραιοκάστρου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 28 άτομα για την υπόθεση των υπερβάσεων στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου. Με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται σε δίκη μεταξύ άλλων ο αδερφός τού Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης Ψωμιάδης, νυν σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Τσαμασλής, νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρώην δήμαρχος Κορδελιού και πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης ,ένας εργολάβος καθώς και άλλα άτομα που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι αλλά και υπάλληλλοι που συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές.

Βασική κατηγορία είναι αυτή της απιστίας η οποία για κάποιους από τους κατηγορούμενους αποδίδεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Βούλευμα 900 σελίδων

Στο ογκωδέστατο βούλευμα, πάνω από 900 σελίδες, περιγράφονται παρατυπίες και υπερβάσεις στο κόστος των μελετών αλλά και στην ανάθεση του έργου. Μεταξύ άλλων για το θέμα των μελετών, επισημαίνεται ότι οι εισηγήσεις αφορούσαν τη σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία οδό, το έργο χαρακτηρίστηκε «κατεπείγον» και έτσι ανατέθηκαν οι μελέτες, ωστόσο η σύνδεση αυτή δεν έγινε ποτέ, όπως σημειώνεται. Ολοι οι εμπλεκόμενοι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχαν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας χρηματικές εγγυήσεις που δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ.

Στο εδώλιο και ο… καταγγέλων!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δίκη παραπέμπεται και ο υπάλληλος ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση και αποτέλεσε την αφορμή για την έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα πορίσματα των οποίων στηρίζεται η ογκώδης δικογραφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε εισηγηθεί στο δικαστικό συμβούλιο την προφυλάκιση των εμπλεκομένων κάνοντας λόγο λόγο για «αμετανόητη στάση μη εμφαίνουσας μεταμέλειας». Ολοι οι εμπλεκόμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησαν τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Πηγή: agelioforos.gr

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΙΚΗ, ΔΡΟΜΟΣ, ΑΠΙΣΤΙΑ, ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ, Δ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!