Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών με τον γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα

Τα καίρια ζητήματα που αφορούν τις αναγκαίες αλλαγές και την κατοχύρωση του ρόλου των Περιφερειών στην ανάπτυξη και τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που μαστίζουν τη χώρα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2015, τέθηκε το καίριο ζήτημα της υποχρηματοδότησης των αναγκαίων επενδυτικών έργων των Περιφερειών για την οδική ασφάλεια, τα αντιπλημμυρικά έργα και την αντισεισμική προστασία, καθώς και η εξασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και από τις δυο πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κωνσταντίνος Αγοραστός και τα μέλη του ΔΣ Χριστιάνα Καλογήρου, Απόστολος Κατσιφάρας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Σπύρος Σπύρου, Σπύρος Τζόκας και Γιώργος Δακής. Από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ, ΚΚΕ, KΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!