Ένταση και φωνές στο ΠΕΣΥ Αττικής για τη Φυλή -Οργή κατοίκων (φωτο)

Ενταση επικράτησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, όπου συμμετείχαν κάτοικοι από τα Λιόσια και τη Φυλή, με αφορμή τον ΧΥΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι  σηκώνοντας πανό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ζητώντας το κλείσιμό του και οριστική λύση στη διαχείριση των αποβλήτων.

Υποστήριξαν ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τελευταίου κυττάρου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και ζήτησαν να πάψει η δυτική Αττική να αποτελεί το μοναδικό χώρο για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί συνολικά, στην περιοχή και ζήτησαν λύση άμεσα, επιρρίπτοντας ευθύνες στους ιθύνοντες και καταγγέλλοντας ότι μέσα στο καλοκαίρι ενδέχεται να υπάρχουν ανάλογες εικόνες.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που παλαιότερα είχε δεσμευτεί για το κλείσιμο της Φυλής. Μια γυναίκα πλησίασε κοντά της φωνάζοντας, ωστόσο η ίδια κοιτάζοντάς την απάντησε ότι «εσείς ήσασταν που είχατε πει ότι θα μας ρίξετε βιοτριόλι;»

Ακολούθησε δήλωση του Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ Θοδωρή Σχινά που επιτέθηκε στην παράταξη του ΚΚΕ:

«Η στάση που τήρησε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, με τη στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στη δημιουργία μικροκομματικών εντυπώσεων, απάδει, όχι μόνο της ιστορίας του κόμματος αλλά και των στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας και του διαλόγου. Το προεδρείο του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας δεν πρόκειται να επιτρέψει την απαξίωση και την υποβάθμισή του μέσα από ολοκληρωτικές λογικές μπάχαλου, που δεν προάγουν καμία λύση και σίγουρα όχι το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Δείτε ακόμη:

Συνδικάτο ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΧΥΤΑ Φυλής

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΧΥΤΑ, ΦΥΛΗ, ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!