Προσωπικό ενδιαφέρον Τατούλη για έργο φράγματος Ασωπού
Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωσή του έργου κατασκευής του φράγματος του Ασωπού στην Κορινθία εξέφρασε, με υπηρεσιακό έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων-Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη μεταφορά από 1ης Ιουλίου των αρμοδιοτήτων από τη Διεύθυνση Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) της (παλιάς κρατικής) περιφέρειας Πελοποννήσου στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Το εν λόγω έργο αποτελεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα κομβικό έργο», σημειώνει ο περιφερειάρχης, καθώς «είναι ζωτικής σημασίας και εξαιρετικής σπουδαιότητας για την ανάπτυξη της Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικά».
«Συνεπώς», καταλήγει, «ενδιαφέρομαι προσωπικά για την γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωσή του. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ για την εντατική παρακολούθηση του έργου και συνεχή ενημέρωσή μου για την πορεία υλοποίησής του».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 παρ. ΙΙ του τομέα ΣΤ και ΙΙΙ του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87/7-6-2010), οι αρμοδιότητες της Διεύθυνση Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) της (παλαιάς κρατικής) περιφέρειας Πελοποννήσου, που είχε οριστεί με την υπ’ αριθ. 14682/20β/536/20-12-2010 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να είναι η Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου Κατασκευής του φράγματος του Ασωπού στην Κορινθία, από 1ης-07-2011 μεταφέρθηκαν στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το φράγμα Ασωπού στην Κορινθία
Το φράγμα του Ασωπού, ένα μεγάλο έργο που αναμένεται να δώσει πνοή πρωτίστως στην αγροτική ανάπτυξη της Κορινθίας και αποτελεί το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στην Πελοπόννησο, πήρε σάρκα και οστά και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες.
Η καταβολή των αποζημιώσεων και η διασφάλιση του συνόλου των πιστώσεων για τις απαλλοτριώσεις πραγματοποιήθηκαν, και τα χρήματα μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη των εργασιών στον πυρήνα του έργου.
Συνολικά, αυτό το διάστημα καταβάλλονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων 1,4 εκατ. ευρώ και έως το τέλος του έτους έχουν διασφαλιστεί και θα καταβληθούν στους δικαιούχους άλλα 5,5 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό κόστος του έργου θα αγγίξει τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ και ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης είναι 36 μήνες, ενώ δημιουργούνται 215 νέες θέσεις εργασίας.
Προτεινόμενα άρθρα
30.07.2026 | 10:10
30.07.2026 | 07:31
30.07.2026 | 07:20






