ΠΕΣΥ Αττικής -Διαχείριση απορριμμάτων: Ένταση & διακοπή της συνεδρίασης

Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής με επίκεντρο την διαχείριση των απορριμμάτων. Απουσία του περιφερειάρχη Γιωργου Πατούλη, περίπου 200 συγκεντρωμένοι κάτοικοι από τη Φυλή και το Γραμματικό φώναζαν συνθήματα εναντίον του αλλά και της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ζητώντας να συζητηθεί εδώ και τώρα το θέμα, όπως είχαν ζητήσει οι παρατάξεις: «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» και «Ανυπότακτη Αττική». Οι συγκεντρωμένοι δεν ικανοποιήθηκαν όταν, κάτω από την πίεση τους, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης επικοινώνησε με τον Γ. Πατούλη, ανακοινώνοντας ότι η συζήτηση θα γίνει σε μονοθεματική συνεδρίαση σε δύο εβδομάδες από σήμερα, την Τετάρτη 18/3/2020. Η ένταση συνεχίστηκε με συνθήματα και αποδοκιμασίες, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Χρήστος Θεοδωρόπουλος να διακόψει την συνεδρίαση.

Τελικώς, η συνεδρίαση ξεκίνησε ξανά, ωστόσο προκλήθηκε ένταση, καθώς εμποδίστηκε από μέλη της διοίκησης της Περιφέρειας ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαρνάβα, Ηλίας Σπύρος, όταν επιχείρησε να ανέβει στο βήμα. Αποτέλεσμα, να μιλήσει στο ΠΕΣΥ μέσω ντουντούκας!

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πρωτούλης είχε κατηγορήσει την διοίκηση της Περιφέρειας ότι «δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα στο ΠΕΣΥ», προσθέτοντας ότι με όλα αυτά που πάει να δημιουργήσει στη Φυλή (η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου, το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, η μοναδική μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων και το εργοστάσιο καύσης) «πάτε τον κόσμο της Δυτικής Αττικής να τον ξεκάνετε».

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» Κώστας Τουλγαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι «με αυτά που έχει ανακοινώσει ο περιφερειάρχης καταδικάζετε τις περιοχές. Η Φυλή δεν κλείνει. Όχι μόνο το 2025 δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή δια βίου», πρόσθεσε. «Εδώ δεν έχουμε Βοναπάρτη. Δεν έχει αποφασιστεί τίποτε στο ΠΕΣΥ για την διαχείριση των απορριμμάτων για να κάνει εξαγγελίες ο κ. Πατούλης στο Ζάππειο», είπε η επικεφαλής της «Ανυπόταχτης Αττικής» Μαριάννα Τσίχλη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΤΑΣΗ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΗ, ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!