Περιφέρεια Κρήτης: Ημερίδα για τις καταναλωτικές συνήθειες

Την πολιτική-δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εσωτερική, διεθνή αγορά, την ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής για την στήριξη παραγωγών και επιχειρήσεων παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης, μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποίησε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου και ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με θέμα: «Οι καταναλωτικές συνήθειες των μαθητών του Νομού Ηρακλείου – Στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα. Στηρίζουμε τον τόπο μας».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, ευχαριστώντας για την πρόσκληση τη διεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές, αναφέρθηκε επίσης στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη και το σήμα «κρήτη», καθώς και σε όλες τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια, με στόχο τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και την προώθηση και κατανάλωση των τοπικών προϊόντων από τα εκατομμύρια των επισκεπτών της Κρήτης.
Παράλληλα ο κ. Χνάρης τόνισε τη σημαντικότητα του ρόλου των νέων οι οποίοι έχοντας τη γνώση και την ενημέρωση και ως αυριανοί καταναλωτές και επαγγελματίες, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και στη ανάδειξη της Κρητικής διατροφής.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγινε παράλληλα παρουσίαση από τον Παιδοχειρουργό Δημήτρη Πετράκη σχετικά με την Κρητική Διατροφή ως παράγοντα υγείας και μακροζωίας. Ακόμη παρουσιάστηκαν από τη Νίκη Κατσαλάκη, Τομεάρχη του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας του σχολείου τα αποτελέσματα των Ερωτηματολογίων, με θέμα τις καταναλωτικές συνήθειες των μαθητών των Λυκείων του Ηρακλείου.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών και η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο, στο οποίο δεσπόζουν τα τοπικά προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Βιολογικά, βασισμένο στο πρόγραμμα «The European Food MA», που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, Γιώργος Μανατάκης.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!