Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας: Έκτακτο συμβούλιο με σενάρια παραιτήσεων για την ΔΕΗ

  • Απο stergios
  • 22 Απριλίου 2018 - 09:18
  • Comments Off

Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΕΗ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 22 Απριλίου, ώρα 4 μ.μ. Την έκτακτη συνεδρίαση ζήτησε η αντιπολίτευση και την υπογράφουν άπαντες οι περιφερειακοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, καθώς και οι ανεξάρτητοι.

Το αίτημα της αντιπολίτευσης υπογράφουν οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων Γιώργος Δακής, Γεωργία Ζεμπιλιάδου και Γιάννης Βήττας, όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων, καθώς και οι δύο ανεξάρτητοι.

«Προτίθεμαι να καθορίσω την  συνεδρίαση στις 4 μ.μ. της Κυριακής, αλλά το θέμα είναι ότι μέχρι τώρα οι αιτούντες δεν μου έχουν στείλει την εισήγηση και χωρίς εισήγηση δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση. Σύμφωνα με τον κανονισμό η εισήγηση πρέπει να δοθεί δύο ημέρες νωρίτερα για να διανεμηθεί στους περιφερειακούς συμβούλους. Επομένως αν δεν δοθεί μέχρι τις 4 η ώρα, θα πάμε το θέμα για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ στην τακτική συνεδρίαση, η οποία θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη, αλλά στην περίπτωση αυτή εισηγητής θα είναι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Γέρου ή ο περιφερειάρχης», είπε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Φώτης Κεχαγιάς μιλώντας στον «e-ptolemeos.gr», με την ιστοσελίδα να επικοινωνεί και με την κ. Ζεμπιλιάδου η οποία είχε και την πρωτοβουλία αιτήματος σύγκλισης του Π.Σ. και χαρακτήρισε «προσκόμματα» και «δικαιολογίες» όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Π.Σ., προσθέτοντας ότι «ο κανονισμός δεν λέει αυτά που υποστηρίζει ο πρόεδρος», αλλά πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση εμείς θα στείλουμε εγκαίρως την εισήγηση, οπότε η έκτακτη συνεδρίαση της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί κανονικά».

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη ΔΕΗ, τους εργαζόμενους και την  περιοχή, ενώ γίνεται υπό την σκιά μεμονωμένων παραιτήσεων. Το ερώτημα είναι αν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση θα υποβληθούν μαζικές παραιτήσεις με πρωτοβουλία των περιφερειακών παρατάξεων.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας :

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 22η Aπριλίου 2018, ημέρα Κυριακή  και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα:

1:Εξελίξεις στη ΔΕΗ

Εισηγήτρια : η Επικεφαλής του Συνδυασμού ¨Ελπίδα¨ κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Η σύγκληση του εκτάκτου περιφερειακού συμβουλίου γίνεται  ύστερα από γραπτό αίτημα του 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

 

O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

Φώτιος Κεχαγιάς

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΕΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΩΤΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!