Περιφερειακοί σύμβουλοι: «Νομικές συνέπειες για όσους λένε ότι ψηφίστηκε ο ΠΕΣΔΑ»

Μετά το πέρας της επεισοδιακής συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Αττικής εφτά περιφερειακοι σύμβουλοι (Άννα Βασιλάκη, Δέσποινα Κουτσούμπα, Μάκης Μαντάς, Ζωή Ράικου, Γιάννης Πρωτονοτάριος, Μαρίνα Κουκά, Φλώρα Νικολιδάκη), αντικρούουν τον ισχυρισμό της Περιφερειας ότι ο ΠΕΣΔΑ ψηφίστηκε και τονίζουν ότι «υπάρχουν νομικές συνέπειες»

Αναλυτικά: 

«Με έκπληξη διαβάσαμε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής τον ισχυρισμό της Διοίκησης ότι η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ που πραγματοποιήθηκε στις 6/12/2016 κατέληξε σε «ψήφιση» της εισήγησης για τον ΠΕΣΔΑ. Ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου δηλώνουμε ότι η συνεδρίαση διεκόπη με αποφαση του Προεδρείου του ΠΕΣΥ μετά από τη δυναμική παρέμβαση πολιτών της Δυτικής Αττικής, της Φυλής και του Γραμματικού και δεν ξεκίνησε ξανά ποτέ. Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ κος Θ. Σχινάς ανακοίνωσε πραξικοπηματικά από μικροφώνου αποτέλεσμα ψηφοφορίας που δεν  πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η «απόφαση» που παρουσιάζεται είναι ουσιωδώς και τυπικά άκυρη και νομικά έωλη, αφού δεν τηρήθηκε καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΕΣΥ. Πέραν του Προέδρου, όσοι νομιμοποιούν τέτοιου τύπου πραξικοπηματικές ενέργειες φέρουν ευθύνη, ατομικά και συλλογικά. Οι σχετικές αποδείξεις θα κατατεθούν αρμοδίως, για να επισύρουν και τις ανάλογες νομικές συνέπειες», καταλήγουν.

Να σημειωθεί ότι «άκυρη» χαρακτηριζεί τη διαδικασία και ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ, ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!