Περ. Θεσσαλίας: Στο επίκεντρο η προστασία του περιβάλλοντος

Συνάντηση εργασίας για θέματα περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με τη συμμετοχή αιρετών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Επιμελητηρίων, Δήμων, φορέων έρευνας, υπηρεσιακών παραγόντων και λοιπών φορέων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 σύμφωνα με την 2η Εγκύκλιο Σχεδιασμού και αφορά στην προετοιμασία σύνταξης του 2ου παραδοτέου της Περιφέρειάς Θεσσαλίας για τον άξονα αναπτυξιακής στρατηγικής «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

«Η συζήτηση για το περιβάλλον είναι μια συζήτηση για το παρόν και το μέλλον. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και η προστασία του μας αφορά όλους. Επειδή ξεκινάει ένα νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης το οποίο εστιάζει ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινά σήμερα ένας κύκλος διαβούλευσης, ο οποίος έχει σαν στόχο να καταθέσουν όλοι οι φορείς της Θεσσαλίας τις απόψεις και τις προτάσεις τους, για το ζήτημα«, τόνισε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός.

Και συμπλήρωσε: «Σε  αυτό το πρόγραμμα συνεργαζόμαστε με όλους όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, καθώς δεν πρόκειται για ένα στατικό πρόγραμμα αλλά για ένα πρόγραμμα δυναμικό, που θα αλλάζει ανάλογα με τις διαδικασίες και με το πλαίσιο στο όποιο κινούμαστε. Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε το 2014 που ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ να είμαστε έτοιμοι ως χώρα, ώστε να ξεκινήσουν τα σημαντικά έργα περιβάλλοντος τα οποία προγραμματίζουμε».

Την συνάντηση απασχόλησαν θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, κλιματικής αλλαγής, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, θέματα υδατικών πόρων, βιοποικιλότητας, διαχείρισης απορριμμάτων, διαχείρισης αστικών λυμάτων και αποβλήτων κ.α. Μετά την κατάθεση απόψεων και προτάσεων όλων των φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση, το τελικό κείμενο πρόκειται να αναρτηθεί για διαβούλευση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για περαιτέρω διαβούλευση και να σταλεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι αντιπεριφερειάρχες κα Μαρία Μαμάρα και Γιώργος Καλτσογιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Δ. Κουρέτας και Χ. Σιδερόπουλος, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κ. Μέγας κ.α.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΣΠΑ, ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!