Περ. Ηπείρου: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, ανακοίνωσε ο Σταύρος Παργανάς

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση οδήγησαν τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παργανά, να δηλώσει την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Παργανάς:

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος και προσβεβλημένος για όσα έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Οι πολιτικοί άντρες οφείλουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να ζητήσουν οι πρωταγωνιστές συγγνώμη, τόσο από τα μέλη όσο και από τους πολίτες. Η αλαζονεία δεν έχει θέση στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Οι πολιτικές μου αρχές δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω. Υποβάλλω στο σώμα την παραίτησή μου από το αξίωμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί για την άθλια συμπεριφορά μεταξύ μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Η ευθύνη μου αυτή δε συνίσταται στο ότι δεν τους έκλεισα άμεσα τα μικρόφωνα, αλλά στο ότι μέχρι σήμερα δεν τους ενέπνευσα την ορθή πολιτική συμπεριφορά. Παραμένω μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Ζητώ να με συγχωρέσετε για πράξεις ή παραλείψεις μου».

ΛΑΣΥ: Η  παραίτηση αυτή θυμίζει την θυσία της Ιφιγένειας

Με αφορμή την συγκεκριμένη παραίτηση η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. τοποθετήθηκε στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο ότι η  παραίτηση  αυτή θυμίζει την θυσία της Ιφιγένειας για να φυσήξει εκ νέου ούριος άνεμος στο στράτευμα, ώστε να ξεκολλήσει η εκστρατεία από τον  «βάλτο». Βάλτος που διαμορφώθηκε εδώ και πολύ καιρό με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της περιφερειακής αρχής που έχει επανειλημμένα  καταγγείλει η ΛΑ.ΣΥ. και «βάθυνε» (με ευρεία δημοσιότητα) μετά τον κάλπικο σκυλοκαυγά εντυπώσεων, μεταξύ των περιφερειάρχη και του επικεφαλής των οριζόντων Ηπείρου.  Άλλωστε πίσω από την βιτρίνα του καυγά, υπάρχει πλήρης ταύτιση με την αντιλαιϊκή πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Ηπείρου . Αντίστοιχη ευθιξία και συγγνώμες δεν είδαμε σε πολλές προηγούμενες συνεδριάσεις, στις οποίες ο προσβλητικός  και συκοφαντικός λόγος  του περιφερειάρχη και αντιπεριφερειαρχών απέναντι στους συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ., δεν  «ίδρωσε το αυτί» κανενός από τις παρατάξεις που χθες ανακάλυψαν την πολιτική ευθιξία..

Η παραίτηση-«ηρωική έξοδος»,  αξιοποιήθηκε για να στηθεί από την πλειοψηφία των παρατάξεων ένα σκηνικό «καθαγιασμού» του περιφερειακού συμβουλίου και επίκλησης νέων συναινέσεων, δημοκρατίας  και ενότητας, όπως μεταξύ Καχριμάνη – Ριζόπουλου που πλημμύρισαν από αισθήματα συγχώρεσης και  αβροφροσύνης για τις εκατέρωθεν καλές προθέσεις, αλλά και από μελοδραματικές υποσχέσεις για νέο ξεκίνημα του περιφερειακού συμβουλίου !! Καχριμάνης και Ριζόπουλος βρήκανε αμέριστη στήριξη στην προσπάθειά τους από τον  επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος  εκτίμησε ως «άτυχη στιγμή» όσα συνέβησαν, οπότε περασμένα-ξεχασμένα προς χάριν των «κοινών στόχων»,  αλλά και από τον επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ο οποίος χαρακτήρισε ηγέτη του περιφερειακού συμβουλίου τον απερχόμενο πρόεδρο, πλήρως αποδεκτό από την παράταξή του.

Όντως ,  ο πρόεδρος ήταν ο ικανότερος στο να εξυπηρετεί εδώ και 2 χρόνια την περιφερειακή αρχή και το νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την αντιδημοκρατική  λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Ήταν ο πρόεδρος, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους όψιμα «εύθικτους» περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας ούτε βλέπανε, ούτε άκουγαν για την κατάργηση της δημοκρατίας, τις διώξεις και τις απολύσεις παραδειγματισμού στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Ηπείρου. Έγινε λοιπόν και ο πιο χρήσιμος,  αφού με την «θυσία» του, εκτόνωσε παροδικά την κατάσταση για να δώσει ώθηση στην ενότητα για τον επόμενο γύρο επίθεσης στο εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον με την επέλαση των «πράσινων»  μπίζνες,  μέσω των ΑΠΕ.

Καλούμε το λαό της Ηπείρου  να μην δώσει ούτε στάλα χρόνο αναμονής στην καταιγίδα που του ετοιμάζουν οι υμνητές του Ταμείου Ανάκαμψης και του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων του περιφερειακού  συμβουλίου.  Οι μόνοι που καλούνται εδώ και χρόνια να κάνουν πραγματικές θυσίες προς όφελος μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων  είναι τα λαϊκά στρώματα της Ηπείρου. Δεν πρέπει να επιτρέψουν να συνεχιστεί η σφαγή των δικαιωμάτων τους, με την διαμεσολάβηση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου. Έχουν χρέος να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να ανατρέψουν όσους ετοιμάζονται επιβάλλουν στα παιδιά τους δουλειά «ήλιο με ήλιο» για 550 ευρώ, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]