Πελ/νησος: Αντικατάσταση δίκτυου ύδρευσης ΤΔ Καλλιθέας Πύλου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Πελ/νησος: Αντικατάσταση δίκτυου ύδρευσης ΤΔ Καλλιθέας Πύλου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» , στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013, συνολικού προϋπολογισμού 1,053,639.92 ευρώ. Ειδικότερα:

Αντικείμενο της πράξης είναι η κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για το τοπικό διαμέρισμα Καλλιθέας του Δήμου Πύλου.

Το υπάρχον δίκτυο αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες 40 και πλέον ετών οι οποίοι παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και διαρροές με συνέπεια το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αλλά και την απώλεια νερού.

Πρόκειται λοιπόν να γίνει αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και νέα υδατοδεξαμενή για το τοπικό διαμέρισμα Καλλιθέας του Δήμου Πύλου.

Η νέα δεξαμενή θα τροφοδοτεί την υπάρχουσα με αγωγό βαρύτητας. Για το εσωτερικό δίκτυο Καλλιθέας προτείνονται δύο ζώνες: η ψηλή ζώνη και η χαμηλή ζώνη. Από την υπάρχουσα δεξαμενή θα ξεκινούν 2 αγωγοί, ο ένας για την ψηλή ζώνη και ο άλλος για την χαμηλή.

Οι νέοι αγωγοί θα είναι από πολυαιθυλένιο (PE) 3ης γενιάς (σ80, MRS10, PE100) με αυτογενή θερμική συγκόλληση και ονομαστικής πίεσης λειτουργίας 10 ατμοσφαιρών. Οι αγωγοί θα διέρχονται από δημόσιους χώρους για να ελέγχονται και να συντηρούνται. Πάνω από τους αγωγούς θα τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα. Για τον έλεγχο και χειρισμό του εσωτερικού δικτύου και απομόνωση τμημάτων όσο το δυνατόν μικρότερων θα τοποθετηθούν δικλείδες οι οποίες θα ελέγχονται σε τακτά διαστήματα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!