ΠΕΔΚΜ για ΟΠΑΠ: «Θεσμοθετημένη εξάπλωση και διασπορά του τζόγου»

H επικείμενη εγκατάσταση ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ τόσο στα υφιστάμενα και ήδη λειτουργούντα ανά την χώρα Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, όσο και σε νέους, υπό κατασκευή και διαμόρφωση, χώρους βρέθηκε στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θ. Παπαδόπουλος, ενώ στη συνεδρίαση παρέστησαν και ενημέρωσαν τα Μέλη του Δ.Σ για τους σχεδιασμούς, το πρόγραμμα ανάπτυξης των παιγνιομηχανημάτων, τον κανονισμό λειτουργίας τους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πρακτορείων και των παικτών και για τις δράσεις της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της «ΟΠΑΠ» Α.Ε, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας κ.κ Οδ. Χριστοφόρου, Καραντίνος και Ευκαρπίδης.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ εξέφρασε την αντίθεσή του στο πρόγραμμα κάνοντας λόγο για «θεσμοθετημένη εξάπλωση και διασπορά του τζόγου» και τονίζοντας παράλληλα τις ευθύνες της πολιτείας για την άμεση και ει δυνατόν, ισοπεδωτική και ολοκληρωτική πάταξη του ανθούντος παρανόμου τζόγου.

Το Δ.Σ υπογράμμισε πως η ιστορική αποστολή των Δήμων αποσκοπεί στην προστασία και την υγιή ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποβλέπει και δεν ενδιαφέρεται για πιθανά έσοδά της από την κατά τόπους εγκατάσταση και λειτουργία παιγνιομηχανημάτων.

Η αποστολή του Κράτους, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, «έγκειται στην διαπαιδαγώγηση των πολιτών και στην άσκησή τους στην αρετή, όχι στην παροχή ευκαιριών για προσήλωση στον τζόγο…».

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ παρενέβη ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, ο οποίος τόνισε προς τους δημάρχους το ελεγχόμενο πλαίσιο λειτουργίας των μηχανημάτων αυτών, σε αντίθεση με όσα λειτουργούν παράνομα είτε φυσικά, είτε στο Διαδίκτυο. Όπως σημείωσε ο κ. Χριστοφόρου τα 4.600 πρακτορεία του ΟΠΑΠ δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ μίνι καζίνο, αλλά χώροι ψυχαγωγίας και χαρακτήρισε την σχετική επένδυση του ΟΠΑΠ στα vlt, ως καθοριστικό χτύπημα στον παράνομο τζόγο.

Όπως διευκρίνισε ο πραγματικός κίνδυνος είναι οι 120.000 παράνομες μηχανές, που όπως εκτιμά η επιτροπή παιγνίων υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου πρόκειται για υπολογιστές, εκτός από κάποια μηχανάκια που είναι σε μεγάλες παράνομες λέσχες, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ορατοί και προσβάσιμοι χώροι στους οποίους υπάρχουν αυτές οι παράνομες μηχανές είναι 2.000 τουλάχιστον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δικαίωμα χρήσης των μηχανημάτων vlt έχουν όσοι συμπληρώνουν το 21ο έτος της ηλικίας τους και εκδίδουν κάρτα παίκτη με όλα τα στοιχεία τους, κάτι που εκτός από την Ελλάδα ισχύει μόνο στη Νορβηγία. Υπεύθυνοι για την ταυτοπροσωπία του χρήστη είναι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων και οι πράκτορες για τους οποίους η ποινή είναι 400.000 ευρώ. Η σύννομη λειτουργία του συστήματος διασφαλίζεται και από το γεγονός ότι κέρδη πάνω από 1500 ευρώ εισπράττονται μόνο στην τράπεζα, ενώ τα κέρδη άνω των 100 ευρώ φορολογούνται με 20%.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΔΚΜ, ΟΠΑΠ, ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ΤΖΟΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!