Π.Θεσσαλίας: Ξεκινά η κατασκευή της νέας διώροφης πτέρυγας και η ενίσχυση της υφιστάμενης στο Γυμνάσιο–Λύκειο Πλατυκάμπου - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
24
Μάρτιος
Back

Π.Θεσσαλίας: Ξεκινά η κατασκευή της νέας διώροφης πτέρυγας και η ενίσχυση της υφιστάμενης στο Γυμνάσιο–Λύκειο Πλατυκάμπου

Νέα διώροφη πτέρυγα αποκτά το Γυμνάσιο – Λύκειο του Πλατυκάμπου, ενώ ξεκινούν παράλληλα και οι εργασίες ενίσχυσης του υφιστάμενου κτιρίου. Συγκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Στατική ενίσχυση και προσθήκη κατ’ επέκταση στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου», προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ. Δικαιούχος και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Κιλελέρ, ενώ φορέας υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισαςσύμφωνα με την σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ξεκινάει ακόμη ένα νέο έργο που αφορά στην προσθήκη νέων αιθουσών αλλά και διασφαλίζει την στατική επάρκεια του κτιρίου, στο Γυμνάσιο- Λύκειο Πλατυκάμπου. Είναι έργο προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Προστίθενται 7 νέες αίθουσες, δημιουργούνται χώροι ιατρείου, γραφεία καθηγητών, χώροι αποθηκευτικοί, αλλά και εργαστήριο για τους μαθητές. Ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής και εμείς σταθήκαμε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εκπονήσαμε την μελέτη, ωριμάσαμε το έργο και τώρα αυτό πλέον ξεκινά. Το σχολείο αυτό, δημιουργεί νέες προοπτικές στην περιοχή και ταυτόχρονα αναβαθμίζει την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο δημόσιο σχολείο, υλοποιούμε έργα διαγενεακά και ταυτόχρονα με αυτά τα έργα στηρίζουμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο που η σύμβαση κατασκευής του υπογράφεται την Πέμπτη στην Αθήνα, και αφορά το νηπιαγωγείο της Νίκαιας. Πρόκειται για ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ που υλοποιείται μέσω του ΟΣΚ, με πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος Θεσσαλίας. Ενώ απευθυνόμενος προς τους δημάρχους της Θεσσαλίας και τις κατασκευάστριες εταιρείες, που υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ, υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο τρέχον ΕΣΠΑ αλλά και στο μελλοντικό ΕΣΠΑ, καθώς και στην εθνική οικονομία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση που αφορά την επέκταση και την ενίσχυση στατικά του Γυμνασίου- Λυκείου Πλατυκάμπου. Είναι ένα έργο, το οποίο θα εξυπηρετήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, ήταν ένα αίτημα πολλών ετών, που έπρεπε να είχε γίνει πριν αρκετά χρόνια. Στις περιοχές όπως είναι ο Πλατύκαμπος, η Νίκαια, η Χάλκη, χωριά στα οποία αυξάνονται παρά πολύ οι μαθητές, το πρόβλημα χωρητικότητας στα σχολεία είναι αυξημένο γιατί ο κόσμος μετατοπίστηκε εκεί από τα μικρά χωριά. Θα πρέπει σύντομα να δούμε σοβαρά το θέμα της εκπαίδευσης σε όλη την περιοχή».

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμα οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Δεσπόπουλος, Απόστολος Μπέμπης, Γιώργος Λαδόπουλος, Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος έργων Δήμου Κιλελέρ Βάιος Βισβίκης, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, καθώς και ο ανάδοχος.

Πιο συγκεκριμένα το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

-Προσθήκη νέας διώροφης πτέρυγας εμβαδού 658 τ.μ. που θα περιλαμβάνει εφτά νέες αίθουσες διδασκαλίας, μία νέα αίθουσα εργαστηρίου, γραφείο διευθυντή/υποδιευθυντή Λυκείου, γραφείο καθηγητών Λυκείου, γραμματεία – αρχείο – φωτοτυπείο Λυκείου, ιατρείο – αναρρωτήριο, γενικό αρχείο, και χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

-Αποκατάσταση και ενίσχυση δομικών στοιχείων και ανακατανομή των υφιστάμενων χώρων με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών διαμόρφωσης / αναβάθμισης. Αφορά στους χώρους γραφείων, γραμματείας – αρχείου – φωτοτυπείου Γυμνασίου, χώρο αναμονής, Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Εξοπλισμού (ΓΡΑΣΕΠ), γραφείο συλλόγου γονέων – μαθητικών κοινοτήτων, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων, χώροι υγιεινής (προσωπικού, ΑΜΕΑ, μαθητών αγοριών- κοριτσιών).

Δημιουργούνται νέες σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και διαμορφώνονται νέοι χώροι διοίκησης με αποτέλεσμα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Πλατυκάμπου. Στο πλαίσιο αυτό αποκαθίστανται τα δομικά στοιχεία του κτιρίου και αναβαθμίζονται /ανακατανέμονται οι υφιστάμενες υποδομές στις οποίες καταγράφονται φθορές, καθώς και βελτιώνεται η θερμομονωτική ικανότητα του κτιρίου.

Η υλοποίηση του έργου λύνει οριστικά το οξύ πρόβλημα της ακαταλληλότητας αλλά και ανεπάρκειας των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Γυμνασίου-Λυκείου Πλατυκάμπου. Το έτος 2012-13 φοιτούν 330 μαθητές (132 στο Λύκειο και 198 στο Γυμνάσιο) με πρόβλεψη για το έτος 2015 τους 378 μαθητές (198 και 180 αντίστοιχα). Επισημαίνεται ότι, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, σε μερικές τάξεις συνωστίζεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός μαθητών από τον επιτρεπόμενο ενώ για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες σε χώρους διοίκησης και γραφεία καθηγητών χρησιμοποιούνται μέχρι και οι διάδρομοι του σχολείου. Αυτό έχει άμεσες και έμμεσες συνέπειες στην διαρκή υποβάθμιση τόσο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης όσο και στην κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών του εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!