Π.Σ. Αττικής: Καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα

Με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής «τη δολοφονική επίθεση που έγινε εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, επειδή διεκδίκησαν δεδουλευμένα τους». Συγκεκριμένα, σε ψήφισμα που εξέδωσε απαιτεί:

-Την άμεση απονομή Δικαιοσύνης

-Τον πλήρη σεβασμό και τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργατών γης από τους εργοδότες τους, με έλεγχο της εφαρμογής τους από τους αρμόδιους φορείς

-Την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων που καταργήθηκαν από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών

«Το Κράτος έχει την αποκλειστική ευθύνη, αφενός να οδηγήσει άμεσα τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφετέρου να εξασφαλίσει συνθήκες νόμιμης και ασφαλισμένης εργασίας, με αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης όλων των εργαζομένων. Τίποτε λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Οι συνθήκες Απαρτχάιντ που, όπως ακούμε και διαβάζουμε, επικρατούσαν, μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω και αποτελούν όνειδος για τον πολιτισμό και τις αξίες μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός.

Διαβάστε επίσης

«Εξετάζεται ήδη η χορήγηση άδειας διαμονής στα θύματα της Μανωλάδας»

ΥΠΕΣ: Δίνει άδεια παραμονής στα θύματα της Μανωλάδας

Ν. Δένδιας: Δεν θα απελαθούν τα θύματα της επίθεσης

ΚΕΔΕ: Προστατέψτε ακόμη και τους παράνομους μετανάστες…

Kατεπείγουσα εντολή σε ΣΕΠΕ για την Μανωλάδα

Δεν ειναι γενικευμένο το πρόβλημα, λέει ο δημαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!