Π. Κρήτης: Υλοποιεί το πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ψηφιακών υπογραφών

Την εφαρμογή προγράμματος «Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων και Ψηφιακών Υπογραφών», με στόχο να μειώσει αποτελεσματικά την γραφειοκρατία, την επιπλέον έντυπη αλληλογραφία, να προσφέρει ασφαλέστερες υπηρεσίες στους πολίτες και να επιτυγχάνει μεγάλη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, ξεκινά η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο υπηρεσιακής ημερίδας, παρουσία του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, προσκλήθηκαν οι διευθυντές όλων των υπηρεσιών της περιφέρειας και ενημερώθηκαν για την σταδιακή ανάπτυξη και υλοποίηση του προγράμματος. Ήδη το πρόγραμμα, όπως αναφέρθηκε υλοποιείται με επιτυχία στη Βουλή, και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Αρναουτάκης επισήμανε ότι αποτελεί πολιτική βούληση της περιφέρειας η μείωση της γραφειοκρατίας, ο πολίτης να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης, υπογραμμίζοντας ότι «με την υλοποίηση του προγράμματος θα μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία, θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ την ίδια ώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα γίνουν αποτελεσματικότερες και ασφαλέστερες».

Συνεχάρη, δε, τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, που συνεχίζουν να υλοποιούν όπως είπε ένα σημαντικό έργο σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!