Π. Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Παρέλαβε 21 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Π. Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Παρέλαβε 21 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα

Με αισθήματα έκδηλης ικανοποίησης όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων παρελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, είκοσι ένα νέα, πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, που προμηθεύτηκε μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) για την κάλυψη των αναγκών στα δέκα τρία Κέντρα Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Τα οχήματα παραδόθηκαν από την εταιρεία Mercedes-Benz και το συνολικό κόστος τους ανέρχεται στα 1.270.614 €. Μετά τον έλεγχο από το ΕΚΑΒ, για την καταλληλότητα και την εκπαίδευση των πληρωμάτων τους, θα σταλούν προς ταξινόμηση και εν συνέχεια θα παραδοθούν στις υγειονομικές μονάδες της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να ενταχθούν στο δυναμικό των κατά τόπους Κέντρων Υγείας, βάση του προγράμματος που θα εκδίδει το ΕΚΑΒ.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλτσίδης, ανάφερε, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής, ότι η 3η και 4η Υ.ΠΕ. θα ενισχυθούν με ακόμα 50 νέα ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 22 θα διατεθούν στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

“Το θέμα της υγείας είναι κυρίαρχο για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ”, τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντική η σημερινή ημέρα γιατί η αξιοποίηση αυτών των ασθενοφόρων θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

“Ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ελλείψεις”, σημείωσε ο κ. Παυλίδης και υπογράμμισε ότι “η περίοδος είναι δύσκολη και χρήματα δεν υπάρχουν. Έχουμε χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ και σε εξέλιξη είναι κάποιες παραδόσεις και διαγωνισμοί σχετικά με ασθενοφόρα. Εκτός από τα σημερινά 21 θα υπάρξουν κι άλλα, φτάνοντας συνολικά τα 46, όπως προβλέπεται από τους διαγωνισμούς”.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. – Α.Μ.Θ., αφορούσε την προμήθεια 22 ασθενοφόρων, εκ των οποίων παραδόθηκαν τα 21. Από δυο οχήματα θα δοθούν σε Σαμοθράκη, Σουφλί, Δίκαια, Προσοτσάνη, Νευροκόπι, Παρανέστι, Ελευθερούπολη, Πρίνο και από ένα σε Ορεστιάδα, Χρυσούπολη, Ίασμο, Σάππες, Σταυρούπολη και Άβδηρα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!