Οριστικό λουκέτο στις ιχθυοκαλλιέργειες «MARE NOSTRUM» στον Πόρο
Την οριστική διακοπή λειτουργίας δύο μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών που λειτουργούν στον Πόρο αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Περιφέρειας Αττικής Δημήτρης Κατσικάρης.
Έπειτα από αυτοψία των αρμοδίων υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Νήσων, διαπιστώθηκε ότι οι μονάδες εξακολουθούν να λειτουργούν έχοντας καταλάβει επιπλέον χώρο του μισθωμένου, με παραβάσεις ως προς τις αποφάσεις περιβαλλοντικών όρων και επιπλέον -ενώ τους είχε επιβληθεί πρόστιμο- δεν συμμορφώθηκαν ως είχαν υποχρέωση.
Συγκεκριμένα:
– Επεβλήθη διοικητική οριστική διακοπή λειτουργίας της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργεί στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βαριαρνή της νήσου Πόρου, συμφερόντων της εταιρείας «MARE NOSTRUM AE», γιατί έχει καταλάβει με εγκαταστάσεις της θαλάσσια έκταση 13,242 στρεμμάτων επιπλέον της μισθωμένης, κατά παράβαση των αποφάσεων του νομάρχη Πειραιά και του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής.
– Επεβλήθη διοικητική οριστική διακοπή λειτουργίας της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργεί στη θαλάσσια περιοχή Καλάμι της νήσου Πόρου, συμφερόντων της εταιρείας «MARE NOSTRUM AE», γιατί έχει καταλάβει με εγκαταστάσεις της θαλάσσια έκταση 23,838 στρεμμάτων επιπλέον της μισθωμένης, κατά παράβαση της απόφασης του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής αναμίσθωσης θαλάσσιας έκτασης.
Επίσης, και στις δύο ιχθυοκαλλιέργειες είχαμε παραβάσεις των όρων της απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ως προς τον αριθμό και τις διαστάσεις των ιχθυοκλωβών.
Οι παραπάνω παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Κτηματική Υπηρεσία και παρότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και εντέλει επεβλήθη πρόστιμο από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τις σχετικές υποδείξεις προς συμμόρφωση, η εταιρεία παρέλειψε να συμμορφωθεί, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν εκ νέου οι παραβάσεις με την από 28-6-2011 έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς & Νήσων Περιφέρειας Αττικής.
(ΦΩΤΟ αρχείου)
Προτεινόμενα άρθρα
25.07.2026 | 08:00
24.07.2026 | 22:59






